ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εικοσιοκτάχρονη συνελήφθη για διαδικτυακό εκβιασμό

Εικοσιοκτάχρονη συνελήφθη για διαδικτυακό εκβιασμό

Στη σύλληψη μιας 28χρονης προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την κατηγορία της παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παράνομης πρόσβασης σε υπολογιστικά συστήματα και εκβίαση.

Η υπόθεση της εκβίασης ήρθε στο φως όταν το θύμα κατήγγειλε την 28χρονη για παραβίαση των προσωπικών της δεδομένων και για εκβίαση.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η συλληφθείσα αφού απέκτησε με παράνομο τρόπο πρόσβαση σε ψηφιακά αρχεία με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τόσο του θύματος όσο και του πρώην συντρόφου της, τα προώθησε στα mail τους, απειλώντας τους ότι θα τα δημοσιοποιήσει.

Μάλιστα η παθούσα κατήγγειλε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άτομο που της ζητούσε να καταβάλει 100.000 ευρώ προκειμένου να μην προχωρήσει με την απειλή της.

Ακολούθησε εισαγγελική έρευνα το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης στο σπίτι της 28χρονης όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε laptop που θα αποσταλεί στη Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σχετικές ειδήσεις