ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κιλκίς: Γαλακτοβιομηχανία φέρεται να πετούσε απόβλητα σε αγροτεμάχια

Κιλκίς: Γαλακτοβιομηχανία φέρεται να πετούσε απόβλητα σε αγροτεμάχια

Στη σύλληψη του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου γαλακτοβιομηχανίας κι ενός υπαλλήλου της επιχείρησης, προχώρησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Αναλυτικότερα, μετά από επιτόπια αυτοψία αστυνομικών του τμήματος περιβαλλοντικής προστασίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας που έχει έδρα το Κιλκίς, ο 50χρονος υπάλληλος της εταιρίας φέρεταινα έχει συνδέσει βυτίο με σωλήνα δεξαμενής του βιολογικού καθαρισμού, πραγματοποιώντας μεταφορά των υγρών αποβλήτων της επιχείρησης, με σκοπό να εναποθέσει στη συνέχεια τα απόβλητα σε παρακείμενα αγροτεμάχια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η διαδικασία αυτή φέρεται να έχει επαναληφθεί και τις προηγούμενες ημέρες ενώ επίσης δεν λειτουργούσε το σημείο εκροής των υγρών αποβλήτων, τα οποία σύμφωνα με την άδεια θα έπρεπε να διοχετεύονται σε αποστραγγιστική τάφρο.

Δείγματα υγρών αποβλήτων εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός της περιβαλλοντικής ρύπανσης ενώ συνελήφθησαν ο 42χρονος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης και ο 50χρονος υπάλληλός του, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδκών Κιλκίς.

Σχετικές ειδήσεις