ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μεγάλη απάτη με παράνομο διαδικτυακό στοίχημα που υπόσχεται -αλλά δεν δίνει- πολλά λεφτά

Μεγάλη απάτη με παράνομο διαδικτυακό στοίχημα που υπόσχεται -αλλά δεν δίνει- πολλά λεφτά

Ψεύτικα προφίλ παράνομου στοιχηματισμού έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε υπηρεσίες και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και υπόσχονται μεγάλα κέρδη.

Ένας ακόμα τρόπος εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών αποκαλύφθηκε, με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους χρήστες του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, ψεύτικα προφίλ παράνομου στοιχηματισμού καλούν μέσα από υπηρεσίες και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, παίκτες του στοιχήματος, να τους προτιμήσουν καθώς τους υπόσχονται μεγάλες αποδόσεις, εγγυημένα αποτελέσματα και επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση αποτυχίας της πρόβλεψης.

Τους δηλώνουν ότι κατέχουν εμπιστευτικές πληροφορίες για συγκεκριμένα αποτελέσματα αλλά και για στημένα παιχνίδια και τους προτρέπουν να στοιχηματίσουν διάφορα χρηματικά ποσά.

Για την υποτιθεμένη έγκυρη πληροφόρηση που παρέχουν, ζητούν από τους ανυποψίαστους χρήστες την κατάθεση χρημάτων, είτε μέσω συστημάτων και εταιριών ηλεκτρονικών πληρωμών σε λογαριασμούς κυρίως του εξωτερικού, είτε με τη χρήση κωδικών ηλεκτρονικής πληρωμής και προπληρωμένων καρτών, με σκοπό να αποκομίσουν οικονομικό όφελος.

Οι παίκτες στέλνουν τα χρήματα αλλά δεν παραλαμβάνουν ποτέ τα κέρδη τους από σωστές προβλέψεις ή την επιστροφή των ποσών που κατέβαλαν, σε περίπτωση λανθασμένων προγνωστικών αποτελεσμάτων.

Σχετικές ειδήσεις