ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σπάρτη: Αυτοί κρατούσαν τα δύο παιδιά που αποδείχθηκε ότι δεν ήταν δικά τους (Photos)

Σπάρτη: Αυτοί κρατούσαν τα δύο παιδιά που αποδείχθηκε ότι δεν ήταν δικά τους (Photos)

Τα στοιχεία των τεσσάρων Ρομά που κατηγορούνται για αρπαγή ανηλίκων καθώς βρέθηκαν στα σπίτια τους ένα αγόρι κι ένα κορίτσι αγνώστου ταυτότητας, δημοσιοποίησε η Αστυνομία, ζητώντας τη συνδρομή των πολιτών προκειμένου να βρεθούν οι γονείς τους.

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία τα στοιχεία δύο ζευγαριών Ρομά, στα σπίτια των οποίων βρέθηκαν την Παρασκευή (22/05) δύο τετράχρονα παιδιά, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, τα οποία όπως αποδείχθηκε μετά από εξέταση DNA, δεν είχαν καμία συγγενική σχέση μαζί τους.

Πρόκειται για τους:

Καραγιάννη Ιωάννη του Χρήστου και της Γεωργίας, ο οποίος γεννήθηκε τo 1986 στη Σπάρτη Λακωνίας, κάτοικος Τραπεζοντής Λακωνίας,

Καραγκούνη Σοφία του Σπυρίδων και της Παναγιώτας, η οποία γεννήθηκε τo 1986 στη Σπάρτη Λακωνίας, κάτοικος Τραπεζοντής Λακωνίας,

Καραγκούνη Νεκτάριο-Κωνσταντίνο του Σωτηρίου και της Φρειδερίκης, ο οποίος γεννήθηκε το 1980 στη Σπάρτη Λακωνίας, κάτοικος Καλυβίων Σοχάς Λακωνίας και

Καραγιάννη Καλλιόπη του Νίκου και της Ελένης, η οποία γεννήθηκε το 1987 στη Σπάρτη Λακωνίας, κάτοικος Καλυβίων Σοχάς Λακωνίας.

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα δεκατέσσερα έτη από κοινού.

Υπενθυμίζεται ότι τα παιδιά είχαν βρεθεί σε καταυλισμούς Ρομά στην Τραπεζοντή και τα Καλύβια Σόχας Λακωνίας, μετά από έρευνα της Αστυνομίας.

Όπως διευκρινίζει η ΕΛ.ΑΣ., η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση αποσκοπεί «στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας, για τον κολασμό του παραπάνω αδικήματος, υπό τη μορφή της αποκάλυψης των πραγματικών γονέων των ανηλίκων και της αποκατάστασης της οικογενειακής τάξης».

Σχετικές ειδήσεις