ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Διευθυντής τράπεζας στη Μάνδρα έκλεψε 1,2 εκατ. ευρώ από τους πελάτες του

Διευθυντής τράπεζας στη Μάνδρα έκλεψε 1,2 εκατ. ευρώ από τους πελάτες του

Μεγάλη απάτη σε βάρος πελατών και καταθετών υποκαταστήματος τράπεζας στη Μάνδρα Αττικής, αποκαλύφθηκε με τη σύλληψη του διευθυντή του. Υποσχόταν ασφάλεια των καταθέσεων σε περίπτωση «κουρέματος».

Η υπόθεση ήρθε στο φως με τη σύλληψη του 49χρονου διευθυντή το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Ιουνίου.

Όπως προέκυψε από τις αστυνομικές έρευνες, ο δράστης έπειθε τους πελάτες του ότι είχε ένα επενδυτικό πρόγραμμα με το οποίο, σε περίπτωση «κουρέματος» των καταθέσεων, θα εξασφάλιζε τα χρήματά τους.

Εκείνοι τοποθετούσαν τις καταθέσεις τους στο εν λόγω πρόγραμμα και ο δράστης προχωρούσε εν αγνοία τους και για λογαριασμό τους, σε αναλήψεις χρημάτων, υπογράφοντας αντ’ αυτών τα σχετικά παραστατικά.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι από τον Μάρτιο του 2013 όταν και άρχισε την εγκληματική του δράση, ο 49χρονος έχει εξαπατήσει τουλάχιστον τέσσερις καταθέτες και έχει αποσπάσει 1.227.000 ευρώ!

Στις έρευνες που έγιναν στο σπίτι και το αυτοκίνητο του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 56.045 ευρώ, τρία περίστροφα, δύο πιστόλια, μια καραμπίνα, τρία κυνηγετικά όπλα καθώς και πολλά βιβλιάρια καταθέσεων, κάρτες και διάφορα έγγραφα φυσικών προσώπων.

astinomia

Σε βάρος του 49χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για –μεταξύ άλλων- απάτη και πλαστογραφία και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ειδικό Ανακριτή.

Σχετικές ειδήσεις