ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έγκλημα στην Ύδρα: Αρνούνται τη συμμετοχή τους στη ληστεία οι Γεωργιανοί

Έγκλημα στην Ύδρα: Αρνούνται τη συμμετοχή τους στη ληστεία οι Γεωργιανοί

Στην εισαγγελία Πειραιά υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκαν σήμερα οι επτά Γεωργιανοί που συνελήφθησαν για την υπόθεση της ληστείας σε κατοικία στην Ύδρα που είχε ως αποτέλεσμα, ένας 67χρονος, ιδιοκτήτης ταβέρνας να χάσει τη ζωή του.

Η κατηγορία που βαρύνει τους συλληφθέντες οι οποίοι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σε δύο ομάδες Πέμπτη και Παρασκευή είναι ανθρωποκτονία και ληστεία κατ' συναυτουργία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και οι επτά αρνούνται οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση λέγοντας ότι στο νησί είχαν πάει διακοπές.

Οι επτά Γεωργιανοί είναι ηλικίας 27, 29, 30, 34, 35, 36 και 42 ετών.

Το βίντεο που θα δείξει την αλήθεια

2349568

Ωστόσο άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη δικογραφία για τους συλληφθέντες έχει συμπεριληφθεί ένα cd που πιθανόν δείχνει τους δράστες να κινούνται στην περιοχή και κοντά στην οικία. Επίσης φέρεται να έχουν βρεθεί δακτυλικά αποτυπώματά τους μέσα στην οικία του άτυχου 67χρονου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι δράστες που κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση Αθηνών είχαν εισβάλει τα ξημερώματα της Κυριακής σε κατοικία του νησιού και αφού έδεσαν και φίμωσαν τον 67χρονο ιδιοκτήτη και την 58χρονη σύζυγό του, απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό και προσπάθησαν να διαφύγουν αλλά συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της αστυνομίας.

Οι συλληφθέντες, πριν αποχωρήσουν από την οικία, εξανάγκασαν την 58χρονη να πιει υγρό άγνωστης χημικής σύστασης, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει ζάλη και να απελευθερωθεί λίγες ώρες αργότερα.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της Αστυνομίας, οι πέντε εκ των συλληφθέντων, αμέσως μετά από τη ληστεία, έφυγαν με μισθωμένο ταχύπλοο σκάφος, με προορισμό την Αίγινα, ενώ τα δύο άτομα που αναζητούνται, αποχώρησαν με τον ίδιο τρόπο για την Βάρκιζα, παραλαμβάνοντας τα χρήματα και τα κλοπιμαία. Οι υπόλοιποι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν στο λιμάνι της Ύδρας, κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρει ότι ο θάνατος του άτυχου άνδρα οφείλεται σε απόφραξη των αεροφόρων οδών σε συνδυασμό με έμφραγμα. Επίσης, ο 67χρονος έφερε μώλωπες από χτυπήματα.

Συγκλονιστική μαρτυρία από τον οδηγό του θαλάσσιου ταξί

«Θέλουμε να μας μεταφέρεις άμεσα με το σκάφος, πρέπει να πάμε στο παιδί μας που έχει πολύ σοβαρή λοίμωξη», φέρεται να είπε στον οδηγό του θαλάσσιου ταξί το ζευγάρι που διέφυγε από την Ύδρα μετά τη ληστεία στο σπίτι του γνωστού εστιάτορα.

Ανθρωποκυνηγητό για το ζευγάρι που έφυγε από το νησί με θαλάσσιο ταξί

Εν τω μεταξύ η ΕΛΑΣ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για το ζευγάρι των Γεωργιανών που διέφυγε με θαλάσσιο ταξί αμέσως μετά τη ληστεία και αναζητείται στην ευρύτερη περιοχή της Βάρκιζας.

Οι έρευνες των αστυνομικών εστιάζονται στην ευρύτερη περιοχή της Βάρκιζας. Ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, τόνισε ότι έχει στενέψει πολύ ο κλοιός γύρω από το ζευγάρι των Γεωργιανών και είναι θέμα χρόνου η σύλληψή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι είχε μαζί του, τα 47.000 ευρώ της ληστείας όπως επίσης και τα κοσμήματα που βρήκαν στο σπίτι.

Οι εισπράξεις της τελευταίας ημέρας, πριν το βράδυ της δολοφονίας, άγγιζαν τα 7.000 ευρώ σύμφωνα με αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση.

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι της υπόθεσης

Όπως, μετέδωσε το Mega το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από μία... γόπα στην οποία οι αστυνομικοί έκαναν ανάλυση DNA. Όπως διαπιστώθηκε η σπείρα των Γεωργιανών είχαν επισκεφθεί το εστιατόριο προτού προσπαθήσουν να ληστέψουν τον 67χρονο ιδιοκτήτη του.

Επίσης, αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση κάνουν λόγο, για μία πολύ δύσκολη υπόθεση καθώς τα μέλη της σπείρας κρατούν σκληρή στάση και αρνούνται να συνεργαστούν με τις αρχές.

Σχετικές ειδήσεις