ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Λάρισα: Φυτεία κάνναβης εντοπίστηκε από αέρος

Λάρισα: Φυτεία κάνναβης εντοπίστηκε από αέρος

Από αέρος εντοπίστηκε φυτεία με σαράντα τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή Αγιάς, σε συνεργασία του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομίας Λάρισας με την Υπηρεσία Εναερίων Μέσων της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων.

Κοντά στο χώρο της φυτείας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο άτομα (ηλικίας 64 και 51 ετών) σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, της κατοχής ναρκωτικών και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες καλλιεργούσαν από κοινού τη φυτεία, η οποία από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας τέθηκε υπό συνεχή επιτήρηση από τους αστυνομικούς.

Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 44 δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους από 1,3 έως 3,5 μέτρα.

Σε νομότυπες έρευνες που έγιναν στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: 488,6 γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης, φύλλα και κλώνοι κάνναβης, συνολικού βάρους 335 γραμμαρίων, μικροποσότητα μείγματος κάνναβης και καπνού,12,5 γραμμάρια σπόρων κάνναβης καθώς και 500 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

Σχετικές ειδήσεις