ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις του Κερατσινίου

Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις του Κερατσινίου

Σε 26 προσαγωγές και 2 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία, μετά τα μικρής έκτασης επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής (18/9) κατά τη διάρκεια των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων στο Κερατσίνι, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Τα επεισόδια ξέσπασαν γύρω στις 8 το βράδυ της Παρασκευής, μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών στο Κερατσίνι και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Παναγή Τσαλδάρη και Γρηγορίου Λαμπράκη.

Οι κουκουλοφόροι προξένησαν ζημιές σε τζαμαρίες καταστημάτων στην οδό Παναγή Τσαλδάρη κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται το μνημείο του Παύλου Φύσσα.

Έστησαν πύρινα οδοφράγματα και πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς ενώ προκάλεσαν υλικές ζημιές σε ένα κατάστημα ΚΕΠ, σε φανάρια και βιτρίνες. Παράλληλα εισέβαλλαν σε σούπερ μάρκετ, έσπασαν την τζαμαρία και άδειασαν τα ταμεία. Επίσης ομάδα προσπάθησε να βάλει φωτιά σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας. Οι φλόγες δεν επεκτάθηκαν λόγω της άμεσης κινητοποίησης της Πυροσβεστικής. Ωστόσο στο κατάστημα προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Η αστυνομία απώθησε τους κουκουλοφόρους κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και προχώρησε συνολικά στην προσαγωγή 26 ατόμων και τη σύλληψη 2 εξ' αυτών.

Σχετικές ειδήσεις