ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μακάβριο εύρημα στην Κω: Εντοπίστηκε πτώμα βρέφους σε σήψη

Μακάβριο εύρημα στην Κω: Εντοπίστηκε πτώμα βρέφους σε σήψη

Δεν έχουν τέλος οι τραγωδίες με θύματα πρόσφυγες στο Αιγαίο καθώς άλλη έρχεται να προστεθεί στον ήδη μακρύ κατάλογο.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Mega, πρόκειται για ένα αγοράκι 10 περίπου μηνών. Οι αρχές δεν μπορούν ακόμη να προσδιορίσουν ούτε από ποιο ναυάγιο προέρχεται το θύμα αλλά και ούτε πότε έγινε το ναυάγιο.

Σημειώνεται ότι στην ίδια παραλία βρέθηκε και χθες Σάββατο (3/10) μία γυναίκα ηλικίας περίπου 60 ετών. Την ίδια στιγμή ένα πτώμα άνδρα ηλικίας περίπου 45 ετών εντοπίστηκε σε άλλη παραλία του νησιού. Και σε αυτές τις δύο περιπτώσεις οι λιμενικοί δεν μπορούν να διευκρινσίσουν όυτε από ποιο ναυάγιο προήλθαν τα θύματα αλλά ούτε και πότε σημειώθηκε.

Οι λιμενικές αρχές εκφράζουν τον φόβο ότι όσο ο καιρός περνάει ο κατάλογος με τους νεκρούς πρόσφυγες θα μεγαλώνει, καθώς είναι τέτοια η θέλησή τους να περάσουν από τα παράλια της Τουρκίας στην Ελλάδα και στην συνέχεια στην Ευρώπη που δεν υπολογίζουν τις καιρικές συνθήκες και τους κινδύνους που μπορεί ανα αντιμετωπίσουν.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Η Λιμενική Αρχή της Κω ενημερώθηκε σήμερα (4/10/2015) το πρωί για την ύπαρξη ενός πτώματος βρέφους στην παραθαλάσσια περιοχή «ΛΑΜΠΗ».

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη σε προχωρημένη σήψη του εν λόγω πτώματος, η σορός του οποίου ανήκει σε βρέφος, ηλικίας περίπου 6 μηνών έως 1 έτους, ύψους περίπου 0,70cm και κανονικής σωματικής διάπλασης χωρίς μαλλιά, έφερε πράσινο παντελόνι, λευκό φορμάκι και γκρι μπλούζα.

Ανωτέρω σορός μεταφέρθηκε σε ψυγεία του Γενικού Νοσοκομείου Κω, ενώ διατάχτηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

Σχετικές ειδήσεις