ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έβρος: Έκρυβαν 47 μετανάστες σε μία κλούβα - Συνελήφθησαν 7 διακινητές

Έβρος: Έκρυβαν 47 μετανάστες σε μία κλούβα - Συνελήφθησαν 7 διακινητές

Επτά άτομα συνολικά συνέλαβαν αστυνομικοί των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και Σουφλίου, του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδα διότι αποπειράθηκαν να προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας 47 μετανάστες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, πρόκειται για τρεις Σύριους ηλικίας 27, 25 και 25 ετών, ένα Βούλγαρο ηλικίας 34 ετών και τρεις Έλληνες (δύο άντρες 53 και 48 ετών και μία γυναίκα ηλικίας 44 ετών).

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 34χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα σαράντα επτά μη νόμιμους μετανάστες και τους τρεις Έλληνες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν επίσης οι άλλοι τρεις αλλοδαποί, καθόσον, λίγη ώρα νωρίτερα, είχαν μεταφέρει παράνομα, με πλαστικές βάρκες, από την Τουρκία στην χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, τους παραπάνω μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν:

  • ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
  • ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  • το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ και 515 λιρών Τουρκίας
  • 4 κινητά τηλέφωνα .

Σημειώνεται ότι ο 53χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα σε μη νόμιμους μετανάστες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Σχετικές ειδήσεις