ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Συναγερμός» στην ΕΛ.ΑΣ.: Φοβάται νέο τρομοκρατικό χτύπημα

«Συναγερμός» στην ΕΛ.ΑΣ.: Φοβάται νέο τρομοκρατικό χτύπημα

Η Αστυνομία μετά τις απειλές του Νίκου Ρωμανού και του Παναγιώτη Αργυρού για «Μαύρο Δεκέμβρη», βρισκόταν σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού, παρόλα αυτά όχι μόνο δεν κατάφερε να αποτρέψει την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ, αλλά οι τρομοκράτες τοποθέτησαν ανενόχλητοι βόμβα μόλις 150 μέτρα από τη Βουλή και απέναντι από την κυπριακή πρεσβεία, αλλά και τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΔΙΑ» ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ – ΠΩΣ ΟΙ ΒΟΜΒΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΟΛΙΣ 150 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Σε μία περιοχή δηλαδή που υποτίθεται, είναι μία από τις καλύτερα φυλασσόμενες στην Αττική! Οι βομβιστές πραγματοποίησαν ένα χτύπημα συμβολικό με στόχο οικονομικού ενδιαφέροντος και ταυτόχρονα έκαναν επίδειξη ισχύος, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι η εγχώρια τρομοκρατία, παρά τις συλλήψεις που έχουν γίνει παραμένει «ζωντανή». Όσο μάλιστα δεν υπάρχει προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης είτε από γνωστή στην Αντιτρομοκρατική, είτε από πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση τόσο αυξάνονται οι φόβοι των Αρχών, ότι οι τρομοκράτες ετοιμάζουν και δεύτερο χτύπημα μέσα στο Δεκέμβριο...

Στο «μικροσκόπιο» οι κάμερες ασφαλείας

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής από τα ξημερώματα συλλέγουν μαρτυρίες, αλλά και οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην οδό Ξενοφώντος, αλλά και στους γύρω δρόμους σε μια προσπάθεια να βρουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στα ίχνη των τρομοκρατών, στο μέσο που χρησιμοποίησαν και στη διαδρομή διαφυγής...

Η έρευνα μάλιστα στις κάμερες αφορά και τις προηγούμενες ημέρες, αφού είναι σίγουρο ότι οι τρομοκράτες είχαν παρακολουθήσει τα γραφεία του ΣΕΒ και είχαν διαπιστώσει το κενό ασφαλείας στην περιοχή, καθώς αστυνομικός - φρουρός στην κυπριακή πρεσβεία υπάρχει μέχρι τις 11:00 το βράδυ, ενώ τα γραφεία του ΣΕΒ είναι αφύλακτα.

Οι αξιωματικοί εκτιμούν, ότι τον αυτοσχέδιο ωρολογιακό μηχανισμό τον οποίο είχαν βάλει σε σακίδιο, τον άφησαν δύο δράστες οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, ενώ πιθανότατα υπήρχε και ομάδα υποστήριξης σε περίπτωση συμπλοκής με αστυνομικούς. Όπως λένε πάντως οι αστυνομικοί, οι τρομοκράτες γνωρίζουν ότι στην περιοχή υπάρχουν κάμερες και άρα είναι σίγουρο ότι φορούσαν κράνη για να μην φαίνονται τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

tromo 4

Το χρονικό του τρομοκρατικού χτυπήματος στην «καρδιά» της Αθήνας

Ήταν λίγο πριν από τις 4:00 τα ξημερώματα όταν ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην «καρδιά» της Αθήνας. Οι τρομοκράτες είχαν τοποθετήσει βόμβα στα γραφεία του ΣΕΒ. Είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε δύο εφημερίδες. Οι άγνωστοι γνωστοποίησαν ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στα γραφεία του ΣΕΒ, ο οποίος θα εκραγεί σε 40 λεπτά. «Προσέξτε, δεν είναι φάρσα», φέρονται να τόνισαν στα τηλεφωνήματά τους οι άγνωστοι. Τελικά, ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα. Ωστόσο, μετά την τρομοκρατική επίθεση η ευρύτερη περιοχή θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο σημείο που έγινε η έκρηξη, άνοιξε κρατήρας, ενώ έχει υποστεί μεγάλες ζημιές η πρόσοψη των γραφείων του ΣΕΒ. Παράλληλα, σοβαρές υλικές ζημιές έχουν προκληθεί στην πρεσβεία της Κύπρου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, καθώς και στο ξενοδοχείο Αμαλία, από την πλευρά της οδού Ξενοφώντος.

tromo 2

ΣΕΒ: Ευτυχώς οι ζημιές ήταν μόνο υλικές

«Ευτυχώς, οι ζημιές είναι μόνο υλικές. Ευχαριστούμε όλους για τη συμπαράσταση. Είμαστε βέβαιοι ότι οι αρχές θα κάνουν το καλύτερο. Συνεχίζουμε».

Το σχόλιο αυτό αναρτήθηκε πριν από λίγο στον λογαριασμό του ΣΕΒ στο twitter, για την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα στα γραφεία του Συνδέσμου στην οδό Ξενοφώντος. Τα γραφεία του ΣΕΒ παραμένουν κλειστά μέχρι αυτήν την ώρα καθώς οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες στο σημείο.

tromo 3

«Ακουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο - Αρχικά νόμιζα ότι έγινε σεισμός»

«Ακουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Αρχικά νόμιζα ότι έγινε σεισμός. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα συνειδητοποίησα ότι είχε γίνει έκρηξη». Αυτά τόνισε χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων φύλακας ιδιωτικής εταιρείας, ο οποίος φυλάσει κτήριο επί της οδού Οθωνος. «Αμέσως ειδοποίησα τους αρμόδιους της εταιρείας μου, καθώς και την αστυνομία» πρόσθεσε ο σεκιούριτι.

Σχετικές ειδήσεις