ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τρομοκρατικό χτύπημα στην «καρδιά» της Αθήνας - Στόχος τα γραφεία του ΣΕΒ (videos)

Τρομοκρατικό χτύπημα στην «καρδιά» της Αθήνας - Στόχος τα γραφεία του ΣΕΒ (videos)

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. μετά το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (24/11), στο κέντρο της Αθήνας και είχε σαν στόχο τα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών.

Το χτύπημα των τρομοκρατών δεν ήταν τυχαίο. Το κτήριο που έβαλαν στο στόχαστρό τους βρίσκεται στην οδό Ξενοφώντος 5, πολύ κοντά στο Σύνταγμα και απέναντι από τη Βουλή.

Δίπλα στο κτήριο του ΣΕΒ, στην είσοδο του οποίου τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός, βρίσκεται η πρεσβεία της Κύπρου, ένα ξενοδοχείο καθώς και τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., επρόκειτο για ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, ο εκκωφαντικός κρότος του οποίου ακούστηκε σε πολλές γειτονιές της Αθήνας και δημιούργησε κρατήρα στο έδαφος ενώ προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές στην είσοδο του κτηρίου και σε διπλανά κτήρια.

trom.xtipima5.1 copy copy

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 03.35 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Από την Αστυνομία έγινε γνωστό ότι είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε γραφεία εφημερίδων, με τους άγνωστους να κάνουν λόγο για τοποθέτηση βόμβας στον ΣΕΒ και να δίνουν χρονικό περιθώριο 40' για την έκρηξή της. «Προσέξτε, δεν είναι φάρσα», φέρονται να τόνισαν στα τηλεφωνήματά τους οι άγνωστοι άνδρες.

Στο σημείο έσπευσαν Αστυνομία και Πυροσβεστική που πρόλαβαν να αποκλείσουν την περιοχή πριν εκραγεί ο εκρηκτικός μηχανισμός.

2415214

Στην οδό Ξενοφώντος η οποία είναι ακόμα κλειστή, παραμένουν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών οι οποίοι συλλέγουν στοιχεία για την αστυνομική έρευνα που θα ακολουθήσει προς τον εντοπισμό των δραστών ενώ η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η οποία ανέλαβε την υπόθεση, εξετάζει και το υλικό από τις κάμερες που βρίσκονται στην περιοχή.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε σακ βουαγιάζ που αφέθηκε έξω από το κτήριο και ενεργοποιήθηκε λίγα λεπτά μετά την πάροδο του 40λεπτου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟ NEWSBOMB, ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Εν αναμονή ο ΣΕΒ - Κλειστή η πρεσβεία της Κύπρου

Την επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία αναμένει η διοίκηση του ΣΕΒ, με τα γραφεία να παραμένουν κλειστά έως ότου ολοκληρωθεί η αστυνομική έρευνα, κάτι που αναμένεται αργά το μεσημέρι.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εικόνα για την έκταση των ζημιών μέσα στο κτίριο.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο ΣΕΒ ανέφερε:

Στο κτίριο του ΣΕΒ δεν υπάρχει φύλακας τις βραδυνές ώρες ενώ δεν υπάρχει ιδιαίτερη επιτήρηση της οδού το βράδυ.

Εν τω μεταξύ, κλειστή θα παραμείνει σήμερα η κυπριακή πρεσβεία μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα.

trom.xtipima15.1

Δείτε σκηνές από το σημείο της έκρηξης και περισσότερα βίντεο στο cnn.gr.

Βίντεο από την κρατική τηλεόραση:

Σχετικές ειδήσεις