ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τρομοκρατικό χτύπημα: Αναστάτωση στο ξενοδοχείο «Αμαλία» - Οι πελάτες έμειναν στα δωμάτιά τους

Τρομοκρατικό χτύπημα: Αναστάτωση στο ξενοδοχείο «Αμαλία» - Οι πελάτες έμειναν στα δωμάτιά τους

Μεγάλες ζημιές έχει προκαλέσει η έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (24/11/2015) στο κτήριο του ΣΕΒ στο Σύνταγμα και αποδίδεται σε τρομοκρατικό χτύπημα.

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέτριας ισχύος, αλλά λόγω του ωστικού κύματος και του σχετικά κλειστού χώρου, στην οδό Ξενοφώντος, όπου βρίσκεται ο στόχος των τρομοκρατών, προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές, κυρίως από σπάσιμο τζαμιών, τόσο στον ΣΕΒ, όσο και στα απέναντι κτίρια και κυρίως στο ξενοδοχείο «Αμαλία», σε ένα βενζινάδικο και σε γραφεία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, δεν υπήρξαν τραυματισμοί, καθώς αποκλείστηκε έγκαιρα ο χώρος και ειδοποιήθηκαν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου, να μείνουν στα δωμάτιά τους οι πελάτες, καθώς υπήρξαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, στις εφημερίδες «Βήμα» και «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο συναγερμός στις Αρχές σήμανε στις 02:35 όταν άγνωστος τηλεφώνησε στις δύο εφημερίδες και δήλωσε ότι σε 40 λεπτά επρόκειτο να γίνει έκρηξη στον ΣΕΒ, στην οδό Ξενοφώντος 5.

Αμέσως αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή. Άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), είδαν στην είσοδο του ΣΕΒ έναν σάκο που όπως διαπιστώθηκε ήταν η βόμβα.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 03:35 και συγκλόνισε την περιοχή. Αυτή την ώρα παραμένει κλειστή η οδός Ξενοφώντος, ενώ τα συνεργεία του ΤΕΕΜ διεξάγουν έρευνες για την περισυλλογή υπολειμμάτων του εκρηκτικού μηχανισμού.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική ενέργεια.

Δείτε εδώ όλο το χρονικό του τρομοκρατικού χτυπήματος

Σχετικές ειδήσεις