ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τρομοκρατική επίθεση: Άνοιξε κρατήρας στο σημείο της έκρηξης

Τρομοκρατική επίθεση: Άνοιξε κρατήρας στο σημείο της έκρηξης

Μεγάλες είναι οι ζημιές που προκάλεσε η ισχυρή έκρηξη ωρολογιακού μηχανισμού, τα ξημερώματα της Τρίτης (24/11) στο κέντρο της Αθήνας.

Με βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζει η περιοχή γύρω από το κτήριο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, στην οδό Ξενοφώντος στο Σύνταγμα, όπου στις 03.35 τα ξημερώματα εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός, τον οποίο είχαν τοποθετήσει άγνωστοι στην είσοδό του.

Χαρακτηριστικά, στο σημείο που σημειώθηκε η έκρηξη άνοιξε κρατήρας, ενώ μεγάλες ζημιές έχει υποστεί η πρόσοψη των γραφείων του ΣΕΒ.

Εν τω μεταξύ, σοβαρές υλικές ζημιές έχουν προκληθεί στην πρεσβεία της Κύπρου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, καθώς και στο ξενοδοχείο Αμαλία, από την πλευρά της οδού Ξενοφώντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα της έκρηξης δεν υπήρχε αστυνομική φρουρά στην πρεσβεία της Κύπρου, που ενδεχομένως θα μπορούσε να αποτρέψει αυτή την ενέργεια.

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ άνδρες του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών βρίσκονται ακόμη στο σημείο.

Κλειστά είναι όλα τα γραφεία στην οδό Ξενοφώντος, καθώς απαγορεύεται αυστηρά η πρόσβαση σε οποιονδήποτε, ενώ παράλληλα κλειστά είναι τα καταστήματα στη στοά Οικονομίδη, αφού έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές.

Σημειώνεται ότι το τραμ δεν λειτουργεί στο σταθμό του Συντάγματος, αφού παραμένει αποκλεισμένη από τα ξημερώματα όλη η γύρω περιοχή. Τερματικός σταθμός έχει προσωρινά γίνει αυτός στο Νέο Κόσμο.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπάλληλος καφετέριας που βρίσκεται κοντά στην οδό Ξενοφώντος δήλωσε: «Μόλις ήρθα στο μαγαζί, στις πέντε το πρωί, τα έχασα από την εικόνα που αντίκρυσα. Ολες οι τζαμαρίες στην πίσω πλευρά του καταστήματος, ήταν θρυματισμένες. Καλά που δεν είχα έρθει νωρίτερα» συμπλήρωσε.

Σχετικές ειδήσεις