ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Απεργία πείνας κατά των κλειστών συνόρων (vid)

Χίος: Απεργία πείνας κατά των κλειστών συνόρων (vid)

Σε απεργία πείνας ως το ύστατο μέτρο πίεσης προς την Κυβέρνηση αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησαν από το απόγευμα της Τρίτης (17/5) 40 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Συρία και το Ιράκ που από τις 20 Μαρτίου φιλοξενούνται στην υποστηρικτική δομή φιλοξενίας που διαχειρίζεται ο Δήμος Χίου μαζί με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην περιοχή της Σούδας.

Όπως αναφέρει το politischios.gr, παρά τις προσπάθειες των αρχών να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, στη συγκεκριμένη δομή φιλοξενούνται πάνω από 1.200 άτομα, με ανώτερη χωρητικότητα τα 1.000 άτομα.

Από το στόχαστρό τους δεν ξέφυγε ούτε η αργή διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου, που όπως λένε επιτείνει την αγωνία τόσο των ίδιων όσο και των παιδιών τους.

Η κατάσταση πάντως είναι ασφυκτική αφού οι οικίσκοι φιλοξενίας είναι γεμάτοι ενώ στις μεγάλες σκηνές του ΟΗΕ επικρατεί το αδιαχώρητο.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι, η απεργία πείνας είναι ανοιχτή, θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες ενώ κατά τη διάρκειά της, οι συμμετέχοντες σε αυτή θα κοιμούνται εκτός σκηνών.

Δείτε το βίντεο

Έληξε η απεργία πείνας ομάδας προσφύγων στο Σχιστό

Έληξε η διήμερη απεργία πείνας προσφύγων που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας του Σχιστού.

Στην απεργία συμμετείχαν «λίγες δεκάδες» πρόσφυγες, οι οποίοι ανήρτησαν στον χώρο πανό, με αίτημα να ανοίξουν τα σύνορα. Ωστόσο, η διανομή του φαγητού γίνεται κανονικά.

Σχετικές ειδήσεις