ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους: Νέο «Κωσταλέξι» στο Πήλιο με θύμα 80χρονη

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους: Νέο «Κωσταλέξι» στο Πήλιο με θύμα 80χρονη

Ειδήσεις | Πήλιο: Φρίκη προκαλούν οι λεπτομέρειες για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης μιας ηλικιωμένης γυναίκας σε χωριό του Πηλίου, η οποία διέμενε τα τελευταία τρία χρόνια σε ένα σπίτι – τρώγλη.

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ - ΖΟΥΣΕ ΦΡΙΚΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙ ΤΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ταχυδρόμος» της Μαγνησίας, η 80χρονη είχε σχεδόν «απαχθεί» από τους οικείους της και συγκεκριμένα ήταν αναγκασμένη να ζει έναν εφιάλτη, ζώντας κάτω από την ίδια στέγη με την κόρη της που πάσχει από νοητική στέρηση και τον γαμπρό της.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η ηλικιωμένη άφησε την τελευταία της πνοή την περασμένη Παρασκευή (27/01/2017) στο Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου, όπου είχε μεταφερθεί συνοδεία της κόρης της σε άθλια κατάσταση, άσιτη και αφυδατωμένη και γεμάτη μώλωπες στο πρόσωπο και το σώμα.

Το δε απίστευτο είναι πως σε ερώτηση των γιατρών για τους μώλωπες που βρέθηκαν στο σώμα της άτυχης γυναίκας, η κόρη της απάντησε πως είχε πέσει στο πάτωμα και είχε χτυπήσει!

Σύμφωνα, πάντα, με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η 80χρονη έως και το Μάρτιο του 2013 έμενε μόνη της στο σπίτι της, σε χωριό του ορεινού Πηλίου. Από την κοινωφελή επιχείρηση του δήμου, της παρεχόταν καθημερινό φαγητό, μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ώσπου η υπηρεσία ενημερώθηκε (ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κόρη της υπέγραψε σχετική αίτηση) για τη διακοπή της σίτισης της 80χρονης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 80χρονη παρά τη θέλησή της οδηγήθηκε από το γαμπρό της και την κόρη της να μείνει στο δικό τους σπίτι σε διπλανό χωριό.

Η ίδια φέρεται να μην ήθελε, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γαμπρός της ήταν βίαιος και ότι στόχευε στην εκμετάλλευση της σύνταξής της.

Ακόμη και ο αδερφός της ηλικιωμένης δεν την είχε δει επί τρία χρόνια, καθώς φέρεται να φοβόταν να επισκεφθεί το σπίτι εξαιτίας της βίαιης συμπεριφοράς του γαμπρού της αδερφής του.

Απίστευτες εικόνες

Μετά και τις αποκαλύψεις αυτές, παρενέβη στην υπόθεση εισαγγελέας, ο οποίος έδωσε εντολή για επείγουσα αυτοψία στο σπίτι όπου κατοικούσε η 80χρονη γυναίκα. Η αυτοψία έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 2013.

Μπαίνοντας συνοδεία αστυνομικών στο σπίτι – τρώγλη, η κοινωνική λειτουργός έμεινε με το στόμα ανοικτό: η άτυχη ηλικιωμένη κοιμόταν σε ένα δωμάτιο χωρίς θέρμανση, το κρεβάτι της ήταν φτιαγμένο με τσιμεντόλιθους, δεν σιτίζονταν κανονικά, δεν υπήρχε μέριμνα για την υγιεινή της ούτε της χορηγούνταν τα φάρμακά της. Βρέθηκε με σπασμένο χέρι χωρίς να της έχει καμία ιατρική βοήθεια. Η κοινωνική λειτουργός ζήτησε την άμεση απομάκρυνση της 80χρονης.

Τελικώς, με βάση το πόρισμα της κοινωνικής λειτουργού, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη στον γαμπρό της ηλικιωμένης γυναίκας, ο οποίος θα βρεθεί ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου στις 17 Μαρτίου 2017, με την κατηγορία της έκθεσης ατόμου σε κίνδυνο.

Σχετικές ειδήσεις