ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέες αποκαλύψεις για τον Αρχιμανδρίτη: Τον ξυλοκόπησαν άγρια πριν τον δολοφονήσουν

Νέες αποκαλύψεις για τον Αρχιμανδρίτη: Τον ξυλοκόπησαν άγρια πριν τον δολοφονήσουν

Δολοφονημένος βρέθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (14/02), ένας 46χρονοςιερέας μέσα στο σπίτι του.

Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης

Ο άτυχος 46χρονος παπάς, ο οποίος λειτουργούσε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μορτερού στην Παλαιά Πεντέλη, βρέθηκε δεμένος χειροπόδαρα με κορδόνι παπουτσιών πάνω στο κρεβάτι του, στο σπίτι του στην οδό Ναυπλίου, στο Γέρακα.

Το πρόσωπό του ήταν σκεπασμένο με μια πετσέτα.

iereas5

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, στο μπάνιο του σπιτιού βρέθηκε ένα μαξιλάρι με ίχνη αίματος και όπως προκύπτει ο δράστης τον δολοφόνησε, αφού ο θάνατός του προήλθε από ασφυξία.

Όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση ο 47χρονος Αρχιμανδρίτης πριν το θάνατό του ξυλοκοπήθηκε άγρια (είχε σπασμένα πλευρά), ενώ ο δράστης προσπάθησε αρχικά να τον στραγγαλίσει και καθώς φαίνεται βρήκε αντίσταση του προκάλεσε ασφυξία με το μαξιλάρι που βρέθηκε στο μπάνιο.

Η άγρια δολοφονία του Αρχιμανδρίτη, που λειτουργούσε στον Άγιο Γεώργιο Πεντέλης, αποκαλύφθηκε όταν ένας φίλος του ιερέας, ο οποίος είχε κλειδιά του σπιτιού του, αφού τον έψαχνε επί ώρες και δεν μπορούσε να τον βρει, πήγε στο διαμέρισμα του Αρχιμανδρίτη στην οδό Ναυπλίου και βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα.

iereas2

(Το σπίτι του ιερέα)

Όπως τόνισε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας, το ενδεχόμενο της ληστείας μετά φόνου είναι το πιθανότερο μέχρι στιγμή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στο χώρο, γεγονός που οδηγεί τις αστυνομικές αρχές στο συμπέρασμα ότι ο ιερέας άνοιξε ο ίδιος την πόρτα, πιθανότατα γνωρίζοντας τον δράστη ή τους δράστες.

Κατά την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι κάποιος είχε ψάξει ένα έπιπλο «βιτρίνα» το οποίο υπάρχει στο σπίτι.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλεια Αττικής.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις