ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Χειροπέδες σε δύο για πορνογραφία ανηλίκων

Χειροπέδες σε δύο για πορνογραφία ανηλίκων

Δύο συλλήψεις σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στην πρώτη περίπτωση, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας σχημάτισε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 20χρονου.

Είχε προηγηθεί ενημέρωση από χρήστη προφίλ ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ότι έτερος χρήστης της, κατέχει και διαθέτει σε άλλους υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, από την οποία εκδόθηκε Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την έρευνα που ακολούθησε, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 20χρονου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε -παρουσία δικαστικού λειτουργού- στο σπίτι του 20χρονου την Πέμπτη (08/06), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος και κινητό τηλέφωνο τύπου smartphone και μια κάρτα μνήμης.

Στην επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα παραπάνω ηλεκτρονικά πειστήρια, βρέθηκε εγκατεστημένη εφαρμογή απόκρυψης και ασφάλισης αρχείων εικόνας και βίντεο με κωδικό πρόσβασης, όπου βρέθηκαν αποθηκευμένα συνολικά 390 αρχεία εικόνας και 46 αρχεία οπτικοακουστικού υλικού – βίντεο, με «σκληρό» πορνογραφικό υλικό ανηλίκων και ο 20χρονος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέτασή τους ενώ ο 20χρονος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, όπου παραπέμφθηκε στην κύρια ανάκριση.

Παράλληλα, στη σύλληψη και ενός 35χρονου με την ίδια κατηγορία, προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο 35χρονος εντοπίστηκε μετά από διαδικτυακή έρευνα με τη χρήση ειδικού λογισμικού παρακολούθησης αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο συλληφθείς εδώ και τουλάχιστον ένα τρίμηνο κατείχε και διαμοίραζε περισσότερα από 2.300 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε επίσης την Πέμπτη, στην οικία του 35χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος, κινητό τηλέφωνο και φορητό αποθηκευτικό μέσο (USB Flash Drive), στα οποία υπήρχε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο 35χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπου παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

· Τηλεφωνικά: 111 88

· Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

· Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

· Μέσω twitter: @CyberAlertGR


Σχετικές ειδήσεις