ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Οι «κωδικοί» αναγνώρισης των δραστών

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Οι «κωδικοί» αναγνώρισης των δραστών

Με κωδικούς αναγνώρισης επικοινωνούν οι άγνωστοι, οι οποίοι για περισσότερο από τρεις μήνες κρατούν όμηρο τον επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη

«Η επικοινωνία με τους απαγωγείς παραμένει ζωντανή και παρά τις δυσκολίες και τις καθυστερήσεις πιστεύουμε ότι είμαστε στον σωστό δρόμο για την απελευθέρωση του ομήρου». Με αυτά τα λόγια κορυφαίο στέλεχος της ελληνικής αστυνομίας δίνει τις εξελίξεις στην απαγωγή του Μιλάχη Λεμπιδάκη, που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα μιας και πρόκειται για την πιο μακροχρόνια απαγωγή στα χρονικά.

Παράλληλα, η ίδια πηγή επιβεβαιώνει την γνησιότητα των μηνυμάτων που δέχεται η οικογένεια και συγκεκριμένα ο αδελφός του επιχειρηματία καθώς από το πρώτο SMS είχαν συμφωνήσει συγκεκριμένους «κωδικούς» με τους απαγωγείς ώστε η οικογένεια να είναι σίγουρη ότι μιλάει μαζί τους. Οι απαγωγείς, μετά από κάθε αποστολή SMS καταστρέφουν το κινητό που χρησιμοποίησαν, σύμφωνα με την εφημερίδα Real News.

Όλα δείχνουν ότι είναι έμπειροι και δείχνουν σα να το έχουν ξαναζήσει. Κινούνται πολύ προσεκτικά ενώ το σχέδιο τους μοιάζει να είναι αποτέλεσμα πολλών μηνών.

Σύμφωνα με τις ελάχιστες πληροφορίες που υπάρχουν, από την πρώτη τους επικοινωνία μέσω γραπτών μηνυμάτων, οι απαγωγείς ζήτησαν 100 εκατ. ευρώ, ποσό που μετά από τουλάχιστον είκοσι επικοινωνίες και δύο αναθεωρήσεις «πάγωσαν» στα 70 εκατ., την ώρα που η οικογένεια τους διαβεβαίωνε ότι μετά βίας κατόρθωσε να συγκεντρώσει λιγότερα από 10 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει η Real News.

«Η απαγωγή ενός ατόμου δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από μία επιχείρηση. Και όπως όλες οι επιχειρήσεις απαιτεί καλή προετοιμασία. Τα θύματα δεν αποτελούν τυχαία επιλογή. Επιλέγονται γιατί το ρίσκο των δραστών είναι χαμηλό. Η οικογένεια βιώνει την πιο δύσκολη και σκοτεινή περίοδο της ζωής της που θέλει να ξεχάσει όταν αυτή τελειώσει», τονίζει ο υποστράτηγος ε.α. Ανδρέας Κωνσταντακόπουλος, ο οποίος έχει αναλάβει τη διαπραγμάτευση σε απαγωγές που σόκαραν την κοινή γνώμη.

Σχετικές ειδήσεις