ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βαριές κατηγορίες για τους συλληφθέντες των επεισοδίων στα Εξάρχεια

Βαριές κατηγορίες για τους συλληφθέντες των επεισοδίων στα Εξάρχεια

Συνελήφθησαν μετά απο συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων, λίγο μετά τα μεσάνυχτα

Στον εισαγγελέα οδηγούνται αυτή την ώρα οι 16 συλληφθέντες κατα την διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στα Εξάρχεια, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί απο την Ασφάλεια Αττικής δικογραφία με βαρύτατες κατηγορίες.

Όπως έγινε γνωστό απο την ΕΛ.ΑΣ, πρόκειται για εννέα Έλληνες, ηλικίας απο 18 έως 32 ετών και δύο Γάλλους 22 και 26 ετών, έναν Ιταλό 27 ετών, έναν Λιθουανό 20 ετών, δύο Γερμανούς 37 και 30 ετών και έναν Ιρακινό, 19 ετών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων αφορά για τα κατά περίπτωση αδικήματα: Της βαριάς σωματικής βλάβης, απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών εμπρησμού, έκρηξης διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Αρκετοί από τους ταραξίες κατάφεραν να διαφύγουν μπαίνοντας μέσα σε πολυκατοικίες, όπου δεν τους ακολούθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, αλλά προσήχθησαν συνολικά 39 άτομα, απο τα οποία αφέθηκαν αργότερα ελεύθερα τα 23 καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εκτός απο την δικηγόρο που τραυματίστηκε απο φωτοβολίδα στο πόδι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικές ειδήσεις