ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πέλλα: Έταζε επιδοτήσεις στον αγρότη και του «έφαγε» 30.000 ευρώ!

Πέλλα: Έταζε επιδοτήσεις στον αγρότη και του «έφαγε» 30.000 ευρώ!

Προσποιούμενος τον υπεύθυνο των ΕΛΓΑ, 56χρονος κατηγορείται ότι εξαπάτησε 77χρονο αγρότη, από τον οποίο φέρεται να απέσπασε πάνω από 30.000 ευρώ, με «δέλεαρ» τη δήθεν ένταξή του σε κρατικό πρόγραμμα επιδότησης.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε κατόπιν έρευνας του τμήματος Ασφαλείας Πέλλας, αστυνομικοί του οποίου συνέλαβαν τον 56χρονο στη Θεσσαλονίκη, σε εκτέλεση ενταλμάτων που εκκρεμούσαν εναντίον του. Κατά πληροφορίες, ο ίδιος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές της Βόρειας Ελλάδας για απάτες εις βάρος ανέργων, στους οποίους υποσχόταν δουλειά.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση της υποτιθέμενης αγροτικής επιδότησης, αυτή αφορά την περίοδο 2013-16, διάστημα κατά το οποίο ο συλληφθείς -σύμφωνα με τη δικογραφία- πήρε από το ανυποψίαστο θύμα συνολικά 31.880 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κατηγορούμενος ως δράστης επικοινωνούσε πάντα τηλεφωνικά με τον ηλικιωμένο αγρότη, τον οποίο έπειθε να καταθέτει τα χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων ή να του τα αποστέλλει -μέσω δεμάτων- με λεωφορεία.

Όταν ο 77χρονος υποψιάστηκε ότι επρόκειτο περί απάτης απευθύνθηκε στην Αστυνομία. Μέσω άρσης τραπεζικού απορρήτου, οι διωκτικές Αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον δράστη και να τον συλλάβουν.

Στην προανακριτική φέρεται ο ίδιος να παραδέχθηκε την πράξη του.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις