ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συλλήψεις για λαθρεμπόριο καπνού στον Προμαχώνα

Συλλήψεις για λαθρεμπόριο καπνού στον Προμαχώνα

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πάταξη του λαθρεμπορίου που πραγματοποιούνται καθημερινά στην ευρύτερη περιοχή του Προμαχώνα Σερρών, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν ένας άνδρας, 42χρονων και μια γυναίκα, 64χρονων, υπήκοοι Βουλγαρίας καθώς διαπιστώθηκε να έχουν εισάγει παράνομα και να μεταφέρουν στο όχημά τους 16 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 19 κιλά και 584 γραμμάρια, 100 πακέτα τσιγάρων και 6 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 114 τσιγάρα.

Στη τσιμπίδα του νόμου έπεσε επίσης ένας 71χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, δύο συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 785 γραμμαρίων, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί, καθώς επίσης 1.000 τεμάχια τσιγαροσωλήνες και μία συσκευή γεμίσματος τσιγάρων.

Δέκα φιάλες με 13 λίτρα αλκοολούχων ποτών, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, 54χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος και συνελήφθη.

Τα παραπάνω λαθραία προϊόντα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Σχετικές ειδήσεις