ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δύο συλλήψεις για αρχαία νομίσματα στην Φλώρινα (pics)

Δύο συλλήψεις για αρχαία νομίσματα στην Φλώρινα (pics)

Σε δύο συλλήψεις προχώρησαν την περασμένη Πέμπτη (6/9) αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι δύο συλληφθέντες, ένας 32χρονος και μία 37χρονη αλλοδαπή, εντοπίστηκαν στο πλαίσιο συντονισμένη δράστης που πραγματοποιήθηκε ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων να έχουν στην κατοχή τους 4 αρχαία νομίσματα, τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 32χρονος είχε προμηθευτεί τα νομίσματα σε προγενέστερο χρόνο από 44χρονο αλλοδαπό.

ε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, όπου εντοπίστηκε η 37χρονη αλλοδαπή σύνοικός του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 42 αρχαία νομίσματα, ήτοι:

  • 21 ελληνιστικής περιόδου,
  • 9 βυζαντινής περιόδου,
  • 5 ρωμαϊκής περιόδου,
  • 1 οθωμανικής περιόδου και
  • 6 νομίσματα, απροσδιόριστης χρονικής περιόδου.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος και ο χρόνος απόκτησης των κατασχεθέντων αρχαίων νομισμάτων, τα οποία παραδόθηκαν στην Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Φλώρινας.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 44χρονου αλλοδαπού συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery του άρθρου.