Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κικιλίας: Άρχισε η έρευνα στο σπίτι του Ξηρού

Newsbomb

Δεν δόθηκαν περισσότερα στοιχεία γύρω από τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας μαζί με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες η αντιτρομοκρατική ομάδα προχώρησε στη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος οδηγούσε ποδήλατο και είχε αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του, ενώ δεν προέβαλε αντίσταση ενώ πάνω του έφερε πιστόλι με μια σφαίρα στη θαλάμη.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Δημήτριος Τσακνάκης, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η κατ' οίκον έρευνα στο σπίτι του Ξηρού στην Ανάβυσσο.

Ο Βασίλης Κικίλιας δεν έδωσε απάντηση στο ενδεχόμενο ο Χριστόδουλος Ξηρός να ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα, λέγοντας ότι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας είναι συνεχής, ενώ ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι δεν πιστεύει ότι ο Ξηρός δεν θα σχεδίαζε κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα.

Το κρησφύγετο εντοπίστηκε έπειτα από τρεις μήνες παρακολούθησης, ενώ αξιοποιήθηκαν όλες οι πληροφορίες που έφτασαν στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Δηλώσεις Τσακνάκη - Κικίλια για τη σύλληψη Ξηρού

Ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία είναι διαρκής και επίπονος. Είμαστε ασφαλείς και αυτό ενδυναμώνει την σταθερότητα που όλοι θέλουμε και που είναι απαραίτητη για την χώρα, δήλωσε, με αφορμή τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛ. ΑΣ., Δημήτρη Τσακνάκη η αστυνομία έφτασε στη σύλληψη του Ξηρού μετά από πολύμηνη έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών.

Η αντιτρομοκρατική ξεκίνησε την έρευνα στο σπίτι στο οποίο διέμενε το τελευταίο διάστημα ο Χριστόδουλος Ξηρός στην Ανάβυσσο, ανέφερε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ υπογραμμίζοντας πως η αστυνομία πραγματοποίησε επιστάμενες έρευνες στην περιοχή εδώ και τρεις μήνες και έγιναν ακόμη έρευνες πόρτα - πόρτα προκειμένου να εντοπισθεί το κρησφύγετο του Χ. Ξηρού.

Πώς έγινε η σύλληψη

Ενέδρα του έστησαν οι Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. Την ώρα, που ο Ξηρός περπατούσε προς το σπίτι του, τον προσπέρασε ένα μηχανάκι το οποίο οδηγούσε ένας αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής, ο οποίος έπεσε μπροστά του. Πιθανότατα, ο Ξηρός προσφέρθηκε να τον βοηθήσει, ο αστυνομικός τον αναγνώρισε, δίνοντας σήμα στις άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.