ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Καλλιθέα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε τη 12χρονη

Καλλιθέα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε τη 12χρονη

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του δήλωσε πως βρίσκεται σε σοκ και δεν μπορεί να αντιληφθεί αυτό που συνέβη στην Καλλιθέα

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο 32χρονος οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του ένα 12χρονο κορίτσι στην Καλλιθέα. Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι όροι της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης οδήγησης αυτοκινήτου ή μηχανής. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης από την οποία προκλήθηκε θάνατος και το πλημμέλημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του δήλωσε πως βρίσκεται σε σοκ και δεν μπορεί να αντιληφθεί αυτό που συνέβη. Πάντως, φέρεται να αρνήθηκε ότι οδηγούσε επικίνδυνα, αλλά και να υποστηρίζει πως το όχημα δεν του ανήκει και δεν γνώριζε ότι δεν είχε περάσει ΚΤΕΟ.

Τι έλεγε πραγματογνώμονας για το θανατηφόρο τροχαίο στην Καλλιθέα

Για το τραγικό δυστύχημα μίλησε στο OPEN ο πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς, ο οποίος έκανε μία πρώτη εκτίμηση για το πώς συνέβη.

«Η πρώτη εκτίμηση η δική μου και από την χθεσινή αυτοψία και τώρα που ήρθαμε στον τόπο του δυστυχήματος, είναι ότι το παιδί διέσχιζε τον δρόμο ή πάνω στην διάβαση πεζών ή σε πολύ κοντινή απόσταση από την διάβαση. Έχουμε μετρήσει το σημείο εδώ που βρισκόμαστε που κατέληξε το παιδί από τη διάβαση, είναι γύρω στα 30 μέτρα. Είναι λογικό μία μεγάλη μάζα όπως είναι ένα όχημα το οποίο κινείται με ταχύτητα και συγκρούεται με μία πολύ μικρότερη μάζα, όπως είναι το κορίτσι, να μπορεί να εκτινάξει το κορίτσι αρκετά μέτρα μακριά», είπε ο πραγματογνώμονας.

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι είχε ορατότητα ο οδηγός. «Σύμφωνα με τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του τόπου, το αυτοκίνητο που κινούταν στην λεωφόρο Θησέως, στη μεσαία λωρίδα, είχε αρκετή απόσταση και ορατότητα, περίπου 80 μέτρων για να φρενάρει. Η εκτίμηση μου είναι ότι ο οδηγός δεν αιφνιδιάστηκε καθόλου, έστω και αν πάρουμε ως βάση ότι το παιδί δεν πέρασε από την διάβαση πεζών. Αν το αυτοκίνητο κινούταν με ταχύτητα όσο αναφέρει το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο σε κατοικημένη περιοχή, ήτοι των 50 χλμ/ω, θα μπορούσε ο οδηγός μέσα σε 14 μέτρα να πατήσει το φρένο, δηλαδή να προλάβει να αντιδράσει, και σε άλλα 14 μέτρα να ακινητοποιήσει τελείως το όχημα, όπερ και σημαίνει ότι ο οδηγός χρειαζόταν μόνο 28 μέτρα σύνολο για να ακινητοποιήσει το όχημα. Ομως το παιδί βρισκόταν στα 80 μέτρα απόσταση που σημαίνει ότι η ταχύτητα που κινούταν το ΙΧ ήταν πολύ μεγαλύτερη. Το Smart κινούνταν με ταχύτητα τουλάχιστον πάνω από το όριο των 50 χλμ/ω. Μπορεί η ταχύτητα του να ήταν 70-80 χλμ/ω».

Τέλος, αναφερόμενος σε αυτοψία που έκανε στο σημείο είπε: «Από την αυτοψία που έκανα χθες, το φανάρι των πεζών της λεωφόρου Θησέως, από παραλία προς Αθήνα, στα 3 ρεύματα κατεύθυνσης, δεν δούλευε καθόλου. Παράλληλα δεν δουλεύανε τα δύο φανάρια των πεζών, και από την μία πλευρά και από την άλλη, στην οδό Σπάρτης».

Τα πρώτα λόγια της οικογένειας του 32χρονου οδηγού

Για πρώτη φορά μετά το τραγικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 12χρονης μαθήτριας στην Καλλιθέα μιλά η οικογένεια του οδηγού που παρέσυρε την άτυχη ανήλικη το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σε βάρος του 32χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με το οικογενειακό περιβάλλον του να δηλώνει ότι ο οδηγός είναι σε άσχημη κατάσταση.

«Το κυριότερο θέμα είναι το παιδάκι και έπειτα είναι ο (…), που ούτως ή άλλως είναι πολύ κλειστός και πολύ ευαίσθητος σαν άνθρωπος και φαίνεται ήδη ότι έχει το αίσθημα της αυτοτιμωρίας. Είναι σε άσχημη κατάσταση. Αυτή τη στιγμή είναι στον εισαγγελέα», ανέφερε συγκεκριμένα το οικογενειακό περιβάλλον του 32χρονου οδηγού.

Η πλευρά του 32χρονου ισχυρίζεται ότι προσπάθησε να αποφύγει το νεαρό κορίτσι με κάθε τρόπο, ενώ όπως λένε, ο οδηγός δεν συνήθιζε να τρέχει με αυτό το αυτοκίνητο.

«Το αυτοκίνητο είναι από τα smartάκια της πρώτης γενιάς κιόλας, με τα 40 άλογα, που λέμε να είναι κανένας κάγκουρας που τρέχει και κάνει όλη μέρα τέτοια. Συνήθως δεν οδηγούσε και πέρα από τη Γλυφάδα. Έτυχε δηλαδή χθες να πάει λόγω της δουλειάς. Τι να πω; Είναι απίστευτο», αναφέρει η οικογένεια του οδηγού.

Βίντεο – ντοκουμέντο με το όχημα που χτύπησε τη 12χρονη

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το όχημα που τραυμάτισε θανάσιμα το 12χρονο κορίτσι είχε παραβιάσει κόκκινο σηματοδότη λίγο νωρίτερα ενώ κινούταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα στη λεωφόρο Θησέως. Σε βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Newsbomb.gr, φαίνεται ξεκάθαρο το λαχανί όχημα τύπου Smart, να διασχίζει με μεγάλη ταχύτητα τη Θησέως λίγες στιγμές πριν το μοιραίο.

Το βίντεο ντοκουμέντο:

Αυτόπτες μάρτυρες της θανατηφόρας σύγκρουσης του οχήματος με το 12χρονο κορίτσι, αναφέρουν πως ο οδηγός την τελευταία στιγμή προσπάθησε να «κόψει» αριστερά το τιμόνι, όμως, δεν κατάφερε να αποφύγει το παιδί.

Το αυτοκίνητο με τη δεξιά πλευρά του χτύπησε το κορίτσι, το οποίο εκσφενδονίστηκε στον αέρα ενώ το όχημα από την αριστερή πλευρά χτύπησε στη νησίδα του δρόμου.

Ο 32χρονος οδηγός χρειάστηκε αρκετή ώρα για να απεγκλωβιστεί από το όχημα μετά τη σύγκρουση, ενώ αμέσως μετά του έγιναν εξετάσεις έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ ή οποιεσδήποτε ουσίες.

Σχετικές ειδήσεις