ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Καλλιθέα: Ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος του οδηγού που παρέσυρε τη 12χρονη

Καλλιθέα: Ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος του οδηγού που παρέσυρε τη 12χρονη
neakallithea.gr

Καλλιθέα: Στον ανακριτή οδηγήθηκε ο 32χρονος οδηγός που παρέσυρε τη 12χρονη και την τραυμάτισε θανάσιμα το μεσημέρι της Δευτέρας (08/5).

Ποινική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προέκυψε θάνατος (κακούργημα) και ανθρωποκτονία από αμέλεια ασκήθηκε από την εισαγγελία της Αθήνας σε βάρος του 32χρονου οδηγού που παρέσυρε και σκότωσε ένα 12χρονο κοριτσάκι στην Καλλιθέα. Ο κατηγορούμενος μετά την άσκηση δίωξης οδηγήθηκε σε ανακριτή.

Το μεσημέρι της Δευτέρας η ανήλικη παρασύρθηκε από ΙΧ την ώρα που επέστρεφε από το σχολείο. Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι η 12χρονη βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Θησέως με την οδό Σπάρτης μαζί με την αδελφή της και σε απόσταση 150 μέτρων από το σπίτι τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κορίτσι επιχείρησε να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο, εκτός διάβασης, και το αυτοκίνητο που κατευθυνόταν επί της λεωφόρου στο ρεύμα προς Τζιτζιφιές την παρέσυρε. Μάλιστα, όπως φαίνεται, στην προσπάθεια του οδηγού να αποφύγει το κορίτσι, το όχημα έπεσε στην πόρτα του κτηρίου του Οίκου Τυφλών και χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του οδηγού.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βαρύτατες τραυματισμένο στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί επί μία ώρα, τελικά υπέκυψε στα τραύματά της.

Σχετικές ειδήσεις