ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Άρειος Πάγος: Εισαγγελική παρέμβαση για το θάνατο του αλόγου στην Κέρκυρα

Άρειος Πάγος: Εισαγγελική παρέμβαση για το θάνατο του αλόγου στην Κέρκυρα

Παρέμβαση εισαγγελέα για το άλογο που ξεψύχησε σε κεντρικό δρόμο της Κέρκυρας.

Στο «μικροσκόπιο» της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Αναστασίας Μασούρα μπήκε ο βασανιστικός θάνατος του αλόγου που μετέφερε τουρίστες στην Κέρκυρα.

Μετά το τραγικό περιστατικό θανατηφόρας έκθεσης του ζώου που «εργαζόταν» υπό άθλιες συνθήκες σε μεσημεριανές ώρες, η παρέμβαση της αντεισαγγελέως ήταν άμεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Μασούρα επικοινώνησε με την Εισαγγελία της Κέρκυρας, ενώ έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για τις τραγικές συνθήκες παραβίασης των όρων ευζωίας του άτυχου ζώου.

Πάντως, η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι υπάρχει απαγόρευση μεταφοράς τουριστών με άλογα από τις 13.30 το μεσημέρι ως τις 17.00 το απόγευμα.

Αρμόδια πηγή αναφέρει όμως ότι ο ιδιοκτήτης του άτυχου ζώου, όχι μόνο δεν τήρησε το απαγορευτικό ωράριο, αλλά δεν είχε φροντίσει ιατρικά το άλογο.

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζώο δεχόταν χτυπήματα με βίτσα προκειμένου να επιταχύνει, ενώ φέρεται την ημέρα του θανάτου του να κλήθηκε να μεταφέρει πολλά άτομα με αποτέλεσμα το μεγάλο σε όγκο φορτίο και η αφόρητη ζέστη να το οδηγήσουν στο θάνατο.

Η εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη αναμένεται να επεκταθεί και στις συνθήκες υπό τις οποίες ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης φέρεται και στα υπόλοιπα άλογα που χρησιμοποιεί για το σκοπό αυτό, ενώ του έχει επιβληθεί πρόστιμο 30.000 ευρώ όπως προβλέπεται από το νόμο.