ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ποινική δίωξη στους 14 για τα επεισόδια στον ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι

Ποινική δίωξη στους 14 για τα επεισόδια στον ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων σε συγκοινωνίες μέσων σταθερής τροχιάς από το οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο για τα βίαια επεισόδια στο σταθμό του ηλεκτρικού στο Μοναστηράκι.

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος προχώρησε η εισαγγελία της Αθήνας σε βάρος των 14 συλληφθέντων που συμμετείχαν στα χθεσινά επεισόδια, οι οποίοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

Ειδικότερα, σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων σε συγκοινωνίες μέσων σταθερής τροχιάς από το οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο για τα βίαια επεισόδια στο σταθμό του ηλεκτρικού στο Μοναστηράκι.

Επιπλέον, ασκήθηκε δίωξη κατά περίπτωση για τα πλημμελήματα της διακεκριμένης φθοράς πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος, διατάραξης κοινής ειρήνης, της βίας κατά υπαλλήλων, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απείθειας, της παράνομης οπλοφορίας οπλοχρησίας, της παράνομης κατοχής φωτοβολίδων, της εξύβρισης, της απειλής και της κλοπής.