Μοναστηράκι: Με αυτό το μπιτόνι έγινε η επίθεση σε συρμό του ΗΣΑΠ

Νέες πληροφορίες για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στο Μοναστηράκι

Μοναστηράκι: Με αυτό το μπιτόνι έγινε η επίθεση σε συρμό του ΗΣΑΠ
3'

Με αυτό το μπιτόνι επιτέθηκε η ομάδα κρανοφόρων σε συρμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι, κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο μπιτόνι, το οποίο κράταγε ένα άτομο το οποίο τελικά συνελήφθη, φέρεται να περιέχει υγρό για κλιματιστικά.

Tην ίδια ώρα σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης, το οποίο τις τελευταίες ώρες βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, μια ομάδα ατόμων με κράνη μπήκε σε βαγόνια του ηλεκτρικού, με λοστούς και ξύλα απειλώντας και προπηλακίζοντας τους επιβάτες του συρμού, καθώς πίστευαν ότι συμμετείχαν σε μια άλλη -αντίπαλη- συγκέντρωση.

Ένας άνδρας φαίνεται να πετάει κάποιο υγρό από μπιτόνι με κάποιον άλλο να του φωνάζει «κάψτους, κάψτους».

Σημειώνεται ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν από τα Πευκάκια για να επεκταθούν έως την πλατεία Βικτωρίας και να προχωρήσουν προς το Μοναστηράκι.

Σε 13 συλλήψεις και 60 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ

Όπως αναφέρει ανακοίνωση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. λόγω πληροφοριών για διεξαγωγή εκτεταμένων επεισοδίων, ελήφθησαν εκτεταμένα μέτρα πρόληψης, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αστυνομικών.

Αστυνομία προχώρησε σε συνολικά 60 προσαγωγές ατόμων, από τα οποία τα 13 συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα, ενώ απελάθηκαν και 21 Ιταλοί, που είχαν έρθει αεροπορικώς την Τρίτη στην Ελλάδα για να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Σχετικά με συγκεντρώσεις και αντισυγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν απογευματινές ώρες χθες, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023, σε περιοχές της Αθήνας, με αφορμή εκδηλώσεις μνήμης των δύο ατόμων που είχαν θανάσιμα τραυματιστεί στο Νέο Ηράκλειο προ 10 ετών, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

  • Παρά την απόφαση απαγόρευσης δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (σχετ. από 25-10-2023 ανακοίνωση), απογευματινές ώρες χθες, έλαβαν χώρα συγκεντρώσεις 500 ατόμων στην πλατεία Σημηριώτη στη Νέα Ιωνία, 300 ατόμων στα Πευκάκια και 800 ατόμων στο Νέο Ηράκλειο.
  • Από την Ελληνική Αστυνομία, λόγω πληροφοριών για διεξαγωγή εκτεταμένων επεισοδίων, ελήφθησαν εκτεταμένα μέτρα πρόληψης, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αστυνομικών διαφόρων Υπηρεσιών.
  • Ενδεικτική είναι η σύλληψη 21 οργανωμένων ατόμων προερχόμενων από την Ιταλία, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι οποίοι αφήχθησαν με σκοπό τη συμμετοχή τους σε συγκεντρώσεις.
  • Στο σημείο που πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης, δεν έλαβε χώρα κάποιο περιστατικό, ενώ συνολικά έλαβαν χώρα δύο μεμονωμένα περιστατικά σε πλατεία Βικτωρίας και Μοναστηράκι.
  • Στην πλατεία Βικτωρίας, άτομα που αποκόπηκαν από τις συγκεντρώσεις επιτέθηκαν κατά αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με καδρόνια, πέτρες και πυροσβεστήρα, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό των αστυνομικών και τη φθορά των δύο υπηρεσιακών μηχανών.
  • Στο Μοναστηράκι, έλαβε χώρα συμπλοκή ατόμων μέσα στους συρμούς του ΗΣΑΠ, ωστόσο με την έγκαιρη αντίδραση αστυνομικών το γεγονός περιορίστηκε.
  • Συνολικά, από την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023, προσήχθησαν 60 άτομα, από τα οποία τα 13 συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα, ενώ σε βάρος 21 ατόμων εφαρμόστηκε το μέτρο της διοικητικής απέλασης.
  • Παράλληλα, ανακοινώνεται ότι, σχετικά με υλικό που αναπαράγεται στο διαδίκτυο και αφορά ενέργειες αστυνομικών στην πλατεία Βικτωρίας, έχει διαταχθεί κατεπείγουσα διοικητική διερεύνηση του περιστατικού.
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή