ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 20χρονη – Έβαλε φωτιά στο σπίτι φίλης της λόγω ερωτικής αντιζηλίας

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 20χρονη – Έβαλε φωτιά στο σπίτι φίλης της λόγω ερωτικής αντιζηλίας
Eurokinissi (αρχείου)

Μια 20χρονη καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης σε πέντε χρόνια κάθειρξης με αναστολή. Η 20χρονη κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο ως συνεργός σε εμπρησμό για λόγους ερωτικής αντιζηλίας.

Ήταν Ιούλιος του 2021, όταν η 20χρονη μαζί με άλλη μία ακόμα ανήλικη φίλη της προκάλεσαν εμπρησμό στο διαμέρισμα μία φίλης τους, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς από τις φλόγες.

Η δικογραφία διαχωρίστηκε ως προς την ανήλικη κατηγορούμενη η οποία παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων.

Οι δύο κατηγορούμενες φέρεται να μετέβησαν στο σπίτι της κοπέλας με την οποία έκαναν παρέα και χρησιμοποιώντας οινόπνευμα και αναπτήρα, έβαλαν φωτιά. Νωρίτερα, είχαν πάει σε κατάστημα ψιλικών, απ' όπου προμηθεύτηκαν οινόπνευμα, ενώ η κίνησή αυτή καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ανήλικη αισθάνθηκε προδομένη καθώς η φίλη της κοιμήθηκε στο σπίτι του συντρόφου της και αυτό αποτέλεσε την αφορμή για την πράξη τους.

Η 20χρονη στην απολογία της ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε για τις προθέσεις της ανήλικης φίλης της, την οποία συνόδευσε πιστεύοντας ότι εκείνη ήθελε απλώς να ζητήσει τον λόγο για το περιστατικό με τον σύντροφό της.

Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε συνέργεια σε εμπρησμό, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού, ενώ αποφάσισε παράλληλα η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής, με συνέπεια να αφεθεί ελεύθερη.