ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αγία Παρασκευή: Διώξεις για 5 αδικήματα σε βάρος των ανηλίκων - Ξεχωριστή δικογραφία για τους γονείς

Αγία Παρασκευή: Διώξεις για 5 αδικήματα σε βάρος των ανηλίκων - Ξεχωριστή δικογραφία για τους γονείς

Ποινική δίωξη σε βάρος των ανηλίκων δραστών άσκησε ο εισαγγελέας για τις απειλές και την επίθεση στον 13χρονο στην Αγία Παρασκευή

Αντιμέτωποι με ένα κακούργημα και τέσσερα πλημμελήματα βρίσκονται οι ανήλικοι, που φέρονται να επιτέθηκαν σε συνομήλικό τους στην Αγία Παρασκευή, τον οποίο -σύμφωνα με όσα καταγγέλονται, απείλησαν ακόμα και για τη ζωή του βιντεοσκοπώντας όσα έκαναν σε βάρος του.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος των ανηλίκων δραστών για το κακούργημα της ληστείας από κοινού και τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης από κοινού, της παράνομης βίας από κοινού, της παράβασης του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα από κοινού και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού.

Πλέον η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή ανηλίκων ενώπιον του οποίου οι κατηγορούμενοι θα κληθούν άμεσα σε απολογία. Σημειώνεται, ότι έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία για τους γονείς των παιδιών σχετικά με το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων σε βαθμό πλημμελήματος.

Ασύλληπτοι οι τρεις ανήλικοι δράστες

Παρά το γεγονός ότι τα ονόματα των δύο εκ των τριών δραστών είναι γνωστά, παραμένουν ασύλληπτοι - εδω και 7 μέρες - καθώς δεν εντοπίστηκαν απο την αστυνομία στα πλαίσια του αυτοφώρου , όπως και οι γονείς τους, την ίδια ώρα που το παιδί συνεχίζει να ζεί έναν εφιάλτη με απανωτές απειλές σε βάρος του αλλά και σε βάρος των γονιών του , μέσω τηλεφωνημάτων αλλά και μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αγία Παρασκευή: Αποβάλλεται από το ιδιωτικό σχολείο ο μαθητής που έκανε μπούλινγκ στον 13χρονο

Αποβλήθηκε διά παντός (αν αυτό δεν έχει συμβεί ήδη) από το ιδιωτικό σχολείο ο μαθητής που έκανε bullying στον 13χρονο στην Αγία Παρασκευή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA. Το παιδί που δέχθηκε την επίθεση, είναι ακόμη σοκαρισμένο και αγχωμένο. Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς του συμμαθητή του, που συμμετείχε στην επίθεση, ενημέρωσαν ότι δεν θα πάει στο σχολείο γιατί έχει κορωνοϊό.

Όσον αφορά την αποβολή του μαθητή – θύτη, το σχολείο ανέφερε μεταξύ άλλων σε επιστολή που απέστειλε στους γονείς ότι «από τη πρώτη στιγμή που μας γνωστοποιήθηκε το γεγονός, επικοινωνήσαμε με τις οικογένειες για να ενημερωθούμε σχετικά με αυτό.

Ο αλληλοσεβασμός, η προάσπιση της αξιοπρέπειας των άλλων και η καλοσύνη αποτελούν τη βάση της λειτουργίας της σχολικής μας κοινότητας και αποτυπώνονται με σαφήνεια στον εσωτερικό κανονισμό και στις “Θέσεις του Σχολείου”. Οι μαθητές και οι μαθήτρεις που δεν σέβονται αυτές τις αρχές, δεν μπορούν να είναι μέλη της σχολικής μας κοινότητας».