ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πυρήνες της Φωτιάς: Αίτημα αναστολής της ποινής καταθέτουν οι δικηγόροι του πρώην ηγετικού στελέχους

Πυρήνες της Φωτιάς: Αίτημα αναστολής της ποινής καταθέτουν οι δικηγόροι του πρώην ηγετικού στελέχους

Το πρώην μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», που μπήκε στη φυλακή με ποινή 25 μηνών χωρίς αναστολή για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, είχε αποφυλακιστεί το καλοκαίρι του 2019

Στη φυλακή οδηγήθηκε το πρώην ηγετικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», που συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής.

Το πρώην μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», που μπήκε στη φυλακή με ποινή 25 μηνών χωρίς αναστολή για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, είχε αποφυλακιστεί το καλοκαίρι του 2019 έχοντας εκτίσει το 1/3 της ποινής που του είχε επιβληθεί.

Οι όροι αποφυλάκισης του πρώην ηγετικού στελέχους των «Πυρήνων της Φωτιάς» που του είχαν επιβληθεί ήταν η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και να παρουσιάζεται στο Α.Τ. της περιοχής του έξι φορές το μήνα.

Ο 45χρονος ισχυρίστηκε ότι είχε φύγει από το σπίτι του μετά τη δολοφονία μέλους της Greek Mafia για τον οποίο είπε στην απολογία του ότι ήταν επιστήθιος φίλος και συνεργάτης του σε βενζινάδικο και φοβόταν ότι θα ήταν το επόμενο θύμα στον πόλεμο του οργανωμένου εγκλήματος.

Στην απολογία του το πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων» φαίνεται να είπε μεταξύ άλλων: «Θα είμαι ειλικρινής, δεν είμαι άνθρωπος που δεν ξέρω από όπλα. Γνώριζα πως δε θα έσωζαν την κατάσταση ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε δέκα όπλα. Της έλεγα ότι είναι άχρηστο. Δεν είχαμε συμφωνήσει απόλυτα σε αυτό και δεν ήθελα να επιμείνω».

Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν: «Προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος ήταν αυτός που έφερε τα τρία μαχαίρια και το πιστόλι με τα φυσίγγια. Ο ισχυρισμός του ότι ανήκαν στην σύντροφο του, δεν αποδείχθηκε. Αντιβαίνει στους κανόνες της λογικής ότι η σύζυγος του μεταβαίνει στην Ομόνοια για να αγοράσει πιστόλι χωρίς να ξέρει να το χρησιμοποιεί. Ζητώ την ενοχή του, όπως κατηγορείται για παράνομη οπλοφορία και κατοχή ναρκωτικών».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega οι επόμενες κινήσεις των δικηγόρων του καταδικασμένου τρομοκράτη θα είναι να καταθέσουν αίτημα αναστολής της ποινής που του επιβλήθηκε.

Ο δικηγόρος του 45χρονου δήλωσε: «Είχε σχηματιστεί μια δικογραφία με τέσσερα άτομα τα οποία μεταξύ τους δεν είχαν καμία απολύτως σχέση. Ο εντολέας μου ήταν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για την κατοχή ενός πιστολιού και ουσιαστικά δικάστηκε για αυτό χωρίς να πάρει τριήμερο, μάλλον του στέρησαν τη δυνατότητα να πάρει τριήμερο και να προετοιμάσει την υπεράσπιση του και να πάρει μια αναβολή».