ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εισαγγελική έρευνα για τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική

Εισαγγελική έρευνα για τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική

Προκαταρκτική εξέταση για τις καταστροφικές πλημμύρες που σημειώθηκαν την Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014, στη Δυτική Αττική διέταξε -μετά την παράδοση των σχετικών αναφορών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας- ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος.

Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα σε δύο περιπτώσεις:

α) Την πλημμύρα του υπογείου σε σούπερ μάρκετ στο Ίλιον και

β) την πλημμύρα του υπογείου στο Κλειστό Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Περιστέρι.

Την έρευνα θα συντονίσει η εισαγγελέας Περιβάλλοντος, Καλλιόπη Θεολογίτου.

Το χρονικό της καταστροφής

Ήταν Παρασκευή 24 Οκτωβρίου όταν δεκάδες άτομα βρέθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας. Εγκλωβισμοί, δρόμοι που μετατράπηκαν σε χείμαρρους, υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα και σπίτια «έντυσαν» το σκηνικό, ενώ από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα. Οι εικόνες από τα "πνιγμένα" δυτικά προάστια μαρτυρούσαν την καταστροφή.

Στο υπόγειο του σούπερ μάρκετ στο Ίλιον επτά άνθρωποι εγκλωβίστηκαν ενώ ευτυχώς σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα κατάφεραν να γλιτώσουν την τελευταία στιγμή.

Την ίδια ημέρα, η μανία της κακοκαιρίας «χτύπησε» και το Κλειστό Περιστερίου, την ώρα μάλιστα που προπονούνταν στο χώρο παιδιά. Το υπόγειο πάρκινγκ πλημμύρισε, ενώ η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές.

Την επόμενη ημέρα τα έντονα καιρικά φαινόμενα υποχώρησαν, ωστόσο, κάτοικοι του Λεκανοπεδίου, μετρούσαν τις πληγές τους.

Σχετικές ειδήσεις