ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εμπλοκή Τσοχατζόπουλου στο κύκλωμα των μπράβων

Εμπλοκή Τσοχατζόπουλου στο κύκλωμα των μπράβων

Καταιγιστικές και σοκαριστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των μπράβων, καθώς απαγγέλθηκε κατηγορία και κατά του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου.

Τα στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος μπράβων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας προκαλούν δέος, καθώς φαίνεται να προκύπτει όχι μόνο η αγαστή συνεργασία μελών τρομοκρατικών οργανώσεων αλλά και η εμπλοκή πρώην υπουργού, καταδικασμένου για μίζες και πρώην μεγαλοστέλεχους που προφυλακίστηκε επίσης για μίζες.

Ο λόγος για τον πρώην υπουργό κ. Άκη Τσοχατζόπουλο ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ελληνική Αστυνομία, ο Άκης Τσοχατζόπουλος φέρεται να είχε δώσει 5.000 ευρώ στον Παναγιώτη Βλαστό για να εκβιάσει τον Γιάννη Σμπώκο ο οποίος φέρεται να του είχε πάρει 2 εκατ. ευρώ.

Σκοπός της οργάνωσης ήταν η τοποθέτηση βομβών κατά παραγγελία, είτε για ποινικούς είτε για τρομοκράτες.

Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη 6 σωφρονιστικοί υπαλλήλοι, αρκετοί βαρυποινίτες που είναι φυλακισμένοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, ένας μεγαλοδικηγόρος, ένας καταζητούμενος ως συνεργός του Νίκου Μαζιώτη σε ληστεία, συγγενείς και φίλοι προφυλακισμένων μεγαλοποινικών, μια νεαρή δικηγόρος και ο απότακτος εκαμίτης που συνελήφθη ως συνεργός του Ξηρού.

Τριανταεπτά οι κατηγορούμενοι...

Τριανταεπτά είναι συνολικά οι κατηγορούμενοι της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης που έχει δράσει ποτέ στην Ελλάδα, όπως τονίζουν οι αξιωματική της ασφάλειας, που έφτασαν στην εξάρθρωσή της σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική.

Ανάμεσά τους και ο έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με το κατηγορητήριο να είχε... παραγγείλει βόμβα για την πραγματοποίηση επίθεσης από μέλη του κυκλώματος σε πολυκατοικία ιδιοκτησίας της οικογένειας Σμπώκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εγκληματική οργάνωση εμφανίζονται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να συμμετέχουν, δικηγόροι, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και έγκλειστοι σε φυλακές της Ελλάδας, ενώ από τις μέχρι στιγμής έρευνες έχουν εντοπιστεί και δεσμευτεί 337.000 ευρώ που οι αστυνομικοί εικάζουν ότι ενδέχεται να προέρχονται από τα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου.

astynomia

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 17 συλλήψεις και πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν «κλειδώσει» από τις έρευνες, την εξιχνίαση της υπόθεσης με την βομβιστική επίθεση στην πολυκατοικία ιδιοκτησίας της οικογένειας Σμπώκου στην Κηφισιά, για την οποία φέρεται να κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός ο Άκης Τσοχατζόπουλος, για «Έκρηξη, Παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες και κατ' εξακολούθηση και Εκβίαση».

Σε βάρος των 16 συλληφθέντων ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων και συγκεκριμένα για:

Διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και από κοινού, έκρηξη κατά συρροή και από κοινού, παραβάσεις σε σχέση με εκρηκτικές ύλες κατ εξακολούθηση, εκβίαση κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, διακεκριμένη οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών υλών, ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, απλή συνέργεια στην παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος που αφορά σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Οι κατηγορούμενοι είναι οι εξής:

Παναγιώτης Βλαστός, κρατούμενος στην Γ΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού

Γιάννης Σκαφτούρος, κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού

Βασίλης Στεφανάκος, κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας

Ευαγγελία Βλαστού

Αδαμαντία Αγγελέτου συνήγορος Βλαστού

Ηλίας Γκιόκας προσωρινά κρατούμενος στη ΓΑΔΑ

Δημήτρης Χατζησταύρου

Ευάγγελος Ζαμπούνης κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού

Δημήτρης Σκαφτούρος αδερφός του Ιωάννη και έγκλειστος στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού

Νίκος Σκαφτούρος πατέρας Ιωάννη

Κατερίνα Σκαφτούρου μητέρα Ιωάννη

Παναγιώτα ή Πένυ Καρπούζου

Χρήστος Πατουχέας ο απότακτος ΕΚΑΜίτης που προφυλακίστηκε ως συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού

Ιωάννα Χήρα

Πέτρος Λασιθιωτάκης

Σπύρος Δραβίλας, φυγόδικος, εμπλεκόμενος σε ληστείες τραπεζών και στην υποστηρικτική ομάδα του Μαζιώτη

Χαράλαμπος Μουστάκας έγκλειστος στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα

Μαρία Μουζακίτη

Γιώργος Σκάλκος, σωφρονιστικός υπάλληλος στις φυλακές Κορυδαλλού

Άκης Τσοχατζόπουλος πρώην υπουργός και κρατούμενος για την υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά

Σωτήρης Εμμανουήλ πρώην πρόεδρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και κρατούμενος στην 6η πτέρυγα φυλακών Κορυδαλλού

Ευρυδίκη Χριστοδουλοπούλου

Ευκλείδης Θεοχαράκης κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών

Γεώργιος-Νεκτάριος Βερεσές

Κωνσταντίνος Μιχόπουλος κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών

LeziLorenc, Αλβανός κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού

FeijuliaTaulant Αλβανός

Παναγιώτης Στουρνάρας, Ανθυπαστυνόμος

Κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας με το παρατσούκλι Μήτσος ή Δημήτρης

Άγνωστος Αλβανός

Φραγκίσκος Ραγκούσης, δικηγόρος συνήγορος του Παναγιώτη Βλαστού

Ευστάθιος Πανάγου, γεννηθείς στην Κύπρο

Σωφρονιστικός υπάλληλος στις φυλακές Κορυδαλλού για τον οποίο είναι γνωστό μόνο το όνομα «Βασίλης»

Τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού και ένας από τις φυλακές Τρικάλων.

Δήλωση Φραγκίσκου Ραγκούση

«Σχετικά με τα αναφερόμενα από την αστυνομία ότι περιήλθε στην κατοχή μου κατά τρόπο παράνομο έγγραφο που αφορούσε σε απόπειρα απόδρασης του πελάτη μου, Παναγιώτη Βλαστού, από τις φυλακές Τρικάλων, υπενθυμίζω στους σκευωρούς και κακόπιστους ότι το έγγραφο αυτό ήρθε στα χέρια μου μετά την απόπειρα απόδρασης, το κατήγγειλα δημόσια και κατέθεσα στην ανακρίτρια διατυπώνοντας το ερώτημα και συγχρόνως ντροπή για κάποιους ότι αφού γνώριζαν εκ των προτέρων ότι θα γίνει απόδραση δεν έσπευδαν να λάβουν μέτρα για την ματαίωση, Υπενθυμίζω ότι ο δικηγόρος υπερασπίζεται και δεν ταυτίζεται με τους πελάτες του».

Δήλωση του Βασίλη Κικίλια για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης

«Με μεγάλη χαρά και σήμερα, όπως για πολλοστή φορά τους τελευταίους οκτώ μήνες, συγχαίρω τη Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και τους άνδρες και γυναίκες των Υπηρεσιών Ασφαλείας για τα πολλαπλά κτυπήματα, που έχουμε καταφέρει, στην προσπάθειά μας να εξαρθρώσουμε τo βαρύ ποινικό έγκλημα και την τρομοκρατία.

Σήμερα άλλωστε, με την επιτυχή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας ενισχύονται οι ενδείξεις για τη συνεργασία τρομοκρατών και ποινικών εγκληματιών, εφόσον αποδεικνύονται πλέον ταυτόσημοι και αλληλοκαλυπτόμενοι ρόλοι μεταξύ αυτών.

Θα συνεχίσουμε με την ίδια μεθοδικότητα, εργατικότητα και αυταπάρνηση τον αγώνα μας ενάντια σε κάθε μορφής παραβατικότητα. Αποτελεί κοινωνική απαίτηση και εθνική ανάγκη η Αστυνομία να παρέχει προστασία και ασφαλές περιβάλλον στον πολίτη, διασφαλίζοντας την κοινωνική ειρήνη και σταθερότητα, κάτι που αποτελεί ευρωπαϊκό ζητούμενο, ιδιαίτερα μετά τα τελευταία γεγονότα σε Γαλλία και Βέλγιο».

Σχετικές ειδήσεις