ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνελήφθη τραπεζίτης, πρόσωπο – κλειδί για Siemens και εξοπλιστικά

Συνελήφθη τραπεζίτης, πρόσωπο – κλειδί για Siemens και εξοπλιστικά

Στα χέρια των ελληνικών δικαστικών αρχών βρίσκεται πρόσωπο - κλειδί σε μια σειρά από υποθέσεις δωροδοκιών για εξοπλιστικά προγράμματα.

Πρόκειται για τον Ελβετό, Ζαν Κλόντ Όσβαλντ, ο οποίος ήταν καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα σύλληψης, εδώ και πολύ καιρό, για την εμπλοκή του, ως τραπεζικό στέλεχος, σε τέσσερις υποθέσεις διαφθοράς που αφορούν μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα.

Πρόσφατα, παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens.

Ο Ζαν Κλόντ Όσβαλντ ως τραπεζικό στέλεχος στην Dresden Bank και στη συνέχεια στην BNP PARISBAS εμπλέκεται σε διαδικασίες νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Ήταν προϊστάμενος του, επίσης κατηγορούμενου, Ελληνοελβετού τραπεζικού υπαλλήλου, Φάνη Λυγινού.

os

Οι αρχές της Ελβετίας είχαν αρνηθεί την έκδοση του στην Ελλάδα, ωστόσο ο τραπεζίτης συνελήφθη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα στο Άμπου Ντάμπι.

Ήδη έχει οδηγηθεί ενώπιον δυο ανακριτών που ερευνούν μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα και έχει λάβει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Σχετικές ειδήσεις