ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Έξι άτομα στο εδώλιο για το «ΚΑΡΟΥΖΟΣ GATE» ζητά ο εισαγγελέας

Έξι άτομα στο εδώλιο για το «ΚΑΡΟΥΖΟΣ GATE» ζητά ο εισαγγελέας

Παραπομπή σε δίκη για το αποκαλούμενο «ΚΑΡΟΥΖΟΣ GATE» προτείνει ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος «δείχνοντας» εδώλιο σε 6 άτομα.

Ειδικότερα, ο κ. Παναγιωτόπουλος ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών ο μεγαλοκατασκευαστής και έγκλειστος στις φυλακές Χαλκίδας, Ιωάννης Καρούζος, η πρώην σύζυγος του Ρεβέκκα Σκαφτούρα, ο Βίκτωρ Ρέστης πραγματικός ιδιοκτήτης της ΦΑΝΤΟΜ που κατά τον εισαγγελέα αγόρασε δύο ακίνητα του Ομίλου Καρούζου αντί εικονικού τιμήματος 5 εκατ. ευρώ με το πραγματικό να αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ, οι εκπρόσωποι της εταιρίας ΦΑΝΤΟΜ Χρήστος Ρεκούμης και Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος και ο Ιωάννης Παναγιωτόπουλος συνεργάτης του Βίκτωρα Ρέστη.

Τα αδικήματα που τους αποδίδονται κατά περίπτωση είναι: νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργία στη φοροδιαφυγή και έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση ο Ι. Καρούζος και η Ρεβέκκα Σκαφτούρα χρησιμοποίησαν τον χρηματοπιστωτικό τομέα για να ξεπλύνουν βρώμικο χρήμα προερχόμενο κυρίως από φοροδιαφυγή. «Τούτο δε επιδίωξαν και πέτυχαν δια της αναμείξεως των ανωτέρω εγκληματικών εσόδων με άλλα νόμιμα χρηματικά ποσά που κατείχαν».

Το ξέπλυμα από Καρούζο-Σκαφτούρα τελούνταν κατ΄επάγγελμα αφού «είχαν διαμορφώσει κατάλληλη υποδομή, με την ίδρυση και τη χρησιμοποίηση μεγάλου αριθμού εταιριών, την κατάρτιση σειράς εικονικών συμβάσεων επί σκοπώ δικαιολογήσεως τραπεζικών συναλλαγών με αντικείμενο ιδιαιτέρως υψηλά χρηματικά ποσά, το άνοιγμα και τη διατήρηση πολλών λογαριασμών ατομικών και εταιρικών σε πιστωτικά ιδρύματα με μεθοδευμένες παντελώς παράτυπες πρακτικές που αντέβαιναν στο Γενικό Λογιστικό Σχέδιο και την ίδρυση εξωχώριων εταιριών με πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης της πράξης με σκοπό πορισμού εισοδήματος...»

Ωστόσο, κατά τον εισαγγελέα πρέπει να απαλλαγούν για το αδίκημα της απιστίας τα μέλη των επιτροπών και των συμβουλίων των τραπεζών που χορήγησαν τα δάνεια καθώς και οι Ιωάννης Καρούζος, Ρεβέκα Σκαφτούρα και ένα συγγενικό αυτής πρόσωπο, για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Σχετικές ειδήσεις