ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξέσπασε η μητέρα του Παύλου Φύσσα: Φασιστόμουτρα δολοφόνοι τολμάτε να μας κοιτάτε;

Ξέσπασε η μητέρα του Παύλου Φύσσα: Φασιστόμουτρα δολοφόνοι τολμάτε να μας κοιτάτε;

Το σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής το πρωί της Παρασκευής (15/05), στάθηκε αφορμή για μια ακόμα διακοπή της διαδικασίας. Στο άκουσμα της απόφασης, η μητέρα του Παύλου Φύσσα ξέσπασε κατά των κατηγορουμένων.

Το επεισόδιο που προκάλεσαν εμπλεκόμενοι σε δίκη που αφορά τη «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» και διεξαγόταν σε διπλανή αίθουσα από αυτή της δίκης της Χρυσής Αυγής, έφερε τη διακοπή στη διαδικασία.

Με την επανάληψή της, η υπεράσπιση, την οποία εκπροσώπησε ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας, δήλωσε στο δικαστήριο ότι μετά το συμβάν αυτό, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων διακόπτουν για σήμερα τις υπηρεσίες τους, προς τους εντολείς τους, καθώς δεν διασφαλίστηκαν οι συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας.

mitera pf3

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε ότι ήταν ανεπαρκή τα μέτρα φύλαξης, χρησιμοποιώντας για τους αστυνομικούς τη φράση «λάθος τους», μια φράση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από το ακροατήριο που φώναζε «λάθος σας».

mitera pf2

Έτερος συνήγορος υπεράσπισης, υπονόησε ότι οι κατηγορούμενοι των «Πυρήνων της Φωτιάς» υποκινήθηκαν από «συνεντεύξεις και αρθρογραφία του μίσους» της άλλης πλευράς.

Συνεχίζοντας, ο συνήγορος υποστήριξε ότι τέσσερις συνάδελφοί του από την υπεράσπιση, έχουν υποστεί επιθέσεις στα γραφεία τους και ότι κάθε φορά που τελειώνει η δίκη, βρίσκονται στη θέση να προσπαθούν να φύγουν με ασφάλεια από τη δικαστική αίθουσα.

Συνήγορος της πολιτικής αγωγής, φώναξε προς την υπεράσπιση: «Ανάλογη ευαισθησία θα περιμέναμε όταν δέρνονται οι μάρτυρες».

Η δίκη θα επαναληφθεί στις 4 Ιουνίου όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Το ξέσπασμα της μητέρας

Στο άκουσμα της ανακοίνωσης για τη διακοπή της δίκης, η μητέρα του Παύλου Φύσσα ξέσπασε, φωνάζοντας προς την πλευρά των κατηγορουμένων: «Αυτό θελατε φασιστόμουτρα. Δολοφόνοι, με τα όπλα και τον στρατό μαζί σας, δεν φοβόσαστε».

mitera pf4

Ακούγοντας τις φωνές, γύρισε προς το μέρος της ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του παιδιού της, Γιώργος Ρουπακιάς.

Τότε η γυναίκα, σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να του φωνάζει «αλήτη, τι κοιτάς; Ήσασταν 24 και σκοτώσατε και κοιτάτε τώρα εμάς, προστατευμένοι; Δολοφόνοι».

Αργότερα, όταν και αποφορτίστηκε η ατμόσφαιρα, ο θείος του Παύλου Φύσσα, απευθύνθηκε στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, λέγοντάς της «πόση υπομονή να κάνω;» για να του απαντήσει εκείνη «μη σπάσεις, θέλουν λογοκρισία, θέλουν να μη γίνει η δίκη».

Σχετικές ειδήσεις