ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό επεισόδιο στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Σοβαρό επεισόδιο στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Εμπλεκόμενοι σε δίκη που αφορά υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς», επιχείρησαν να εισβάλουν βιαίως στην αίθουσα που διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής στις φυλακές του Κορυδαλλού, πέταξαν μπουκάλια και φώναξαν συνθήματα.

Το σοβαρό αυτό επεισόδιο έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής (15/04) κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής κι ενώ σε κοντινή αίθουσα στον ίδιο χώρο των φυλακών Κορυδαλλού ήταν προγραμματισμένη η συνέχιση δίκης που αφορά τους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Την ώρα της συνεδρίασης της δίκης της Χρυσής Αυγής, άτομα που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν σχέση με δίκη της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και περνούσαν από τον διάδρομο, κατάφεραν να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς, ν' ανοίξουν την πλαΐνή πόρτα του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής και να πετάξουν μέσα μπουκάλια, τα οποία έπεφταν πάνω σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στο σημείο, φωνάζοντας «φασίστες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες».

Ισχυρή αστυνομική δύναμη κατάφερε τελικά να τους σταματήσει αλλά στην αίθουσα επικράτησε πανικός.

Με την ολοκλήρωση της έντασης ο Τάκης Μιχαλόλιας δήλωσε στο δικαστήριο ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί η υπεράσπιση να δικάσει καθώς τίθεται θέμα ασφάλειας.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ακροατηρίου. Μάρτυρες και θύματα, καταφέρθηκαν κατά της υπεράσπισης φωνάζοντας μεταξύ άλλων «δολοφόνοι».

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση.

Παράλληλα, έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, περιμετρικά των οποίων έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, βρίσκεται σε εξέλιξη αντιφασιστική συγκέντρωση.

Περίου 50 άτομα φωνάζουν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής κι έχουν σηκώσει πανό που γράφει «Ο Παύλος ζει. Τσακίστε τους Ναζί».

diki xa2

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές που διεξαγόταν εκεί η δίκη της Χρυσής Αυγής, η λεωφόρος Γρηγορίου Λαμπράκη είναι ανοιχτή και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Σχετικές ειδήσεις