ΕΛΛΑΔΑ

Κοσμοσυρροή στον Άγιο Σάββα για τo ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας (photos)

Κοσμοσυρροή στον Άγιο Σάββα για τo ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας (photos)

Μεγάλες ουρές έχουν σχηματιστεί έξω από το ογκολογικό νοσοκομείο από πιστούς που περιμένουν καρτερικά να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας.

Κοσμοσυρροή στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» από τα ξημερώματα της Παρασκευής 15 Μαΐου, καθώς ασθενείς και απλός κόσμος θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 10 το πρωί με Ι.Χ.

Συγκινητικές είναι οι εικόνες που αντικρίζει κανείς αυτή την ώρα στον «Άγιο Σάββα», καθώς άνθρωποι κάθε ηλικίας καταφεύγουν στο νοσοκομείο για να παρακαλέσουν για το δικό τους μικρό θαύμα.

Αμέσως στο χώρο του νοσοκομείου τελέστηκε δέηση, ενώ έκλεισαν οι πόρτες, προκειμένου να αποφευχθούν απρόοπτα λόγω του συγκεντρωμένου πλήθους.

Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στο παρεκκλήσι του νοσοκομείου για περίπου δύο ώρες και κατόπιν θα επιστρέψει στην Αγία Βαρβάρα του Αιγάλεω, όπου φιλοξενούνται όσο βρίσκονται στην χώρα μας.

Το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας έφτασε στην χώρα το απόγευμα της Κυριακής με τιμές αρχηγού κράτους και θα παραμείνει ως τις 24 Μαΐου.

Εξετάζεται, ωστόσο, η παράταση της παραμονής του στην Αθήνα, λόγω της μεγάλης προσέλευσης πιστών στον ναό της Αγίας Βαρβάρας, στον ομώνυμο Δήμο, για να προσκυνήσουν.

Καθημερινά, το προσκύνημα αρχίζει στις 06.30 και ολοκληρώνεται στις 21.30, ενώ παράλληλα τελούνται πρωινές και απογευματινές ακολουθίες και αγρυπνίες.

2294296

Στο ναό της Αγίας Βαρβάρας μετέβη την Πέμπτη 14/05 και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προκειμένου να προσκυνήσει το σκήνωμα.

Σχετικές ειδήσεις