ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Νέο επεισόδιο στην βεντέτα του Δενδροποτάμου

Θεσσαλονίκη: Νέο επεισόδιο στην βεντέτα του Δενδροποτάμου

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε οικοδομή που ανήκει σε συγγενείς των φερόμενων ως δραστών της δολοφονίας ενός 18χρονου και του σοβαρού τραυματισμού του πατέρα του, στον Δενδροπόταμο την Τετάρτη (13/05).

Από τη φωτιά, που προκλήθηκε από άγνωστη έως τώρα αιτία, δεν κινδύνευσαν ζωές καθώς η διώροφη οικοδομή ήταν άδεια και οι φλόγες δεν επεκτάθηκαν σε διπλανά σπίτια χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η Αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να προέρχεται από εμπρησμό και να συνδέεται με την υπόθεση της αιματηρής συμπλοκής μεταξύ των δύο οικογενειών στον οικισμό των Ρομά του Δενδροποτάμου που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 18χρονος.

Την ίδια ώρα, ο 43χρονος πατέρας του νεκρού, νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος στο ΑΧΕΠΑ και σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη.

Όσο για τα αίτια της συμπλοκής, η Αστυνομία έχει φτάσει στο συμπέρασμα ότι οι δύο οικογένειες έχουν οικονομικές διαφορές οι οποίες κρατούν εδώ και πολύ καιρό.

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Το πρωί της Παρασκευής (15/05) αναμένεται να οδηγηθούν υπό ισχυρά αστυνομικά μέτρα στον εισαγγελέα οι πέντε (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες) οι οποίοι συνελήφθησαν για την υπόθεση.

Πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας, ηλικίας 68-20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συναυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συναυτουργία, άμεση συνέργεια στις προηγούμενες πράξεις, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και μία 39χρονη, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία και παράνομη οπλοκατοχή.

Σχετικές ειδήσεις