ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εντείνονται οι πιέσεις για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής

Εντείνονται οι πιέσεις για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής

Επιστρέφουν σήμερα Παρασκευή (15/05) στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, δικαστές, δικηγόροι, κατηγορούμενοι και μάρτυρες για την τρίτη ημέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Καθώς η δίκη είναι προγραμματισμένη ν' αρχίσει στις 11 το πρωί, είναι πολύ πιθανό να διεξάγεται παράλληλα με αυτήν και η επαναληπτική δίκη κατηγορουμένων για τη δράση της οργάνωσης «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς» που είναι προγραμματισμένη σε διπλανή αίθουσα.

Η ανησυχία για εντάσεις που πιθανόν προκληθούν από την παράλληλη διεξαγωγή δύο σημαντικών δικών σε τόσο κοντινούς χώρους αλλά και η πίεση του χρόνου καθώς αρχίζουν τη Δευτέρα οι Πανελλήνιες εξετάσεις, κάνουν πιο επιτακτικό το αίτημα συνηγόρων και πολιτών για μεταφορά της διαδικασίας σε άλλο χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, η μεταφορά της δίκης δεν φαίνεται να πραγματοποιείται νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή νέας δικαστικής αίθουσας στο Εφετείο.

Ήδη πάντως η πρόεδρος του δικαστηρίου έχει τονίσει ότι τα μέλη του δικαστηρίου δεν είναι αρμόδια να αναζητήσουν τη δικαστική αίθουσα όπου θα μεταφερθεί η διαδικασία ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην διεξάγονται συνεδριάσεις τις ημέρες κατά τις οποίες τα παιδιά θα δίνουν Πανελλαδικές εξετάσεις, στα σχολεία που βρίσκονται κοντά στις φυλακές.

Σήμερα Παρασκευή, το δικαστήριο αναμένεται να ασχοληθεί με αιτήματα των κατηγορούμενων βουλευτών για αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που τους έχουν επιβληθεί.

Παράλληλα, οι συνήγοροι υπεράσπισης αναμένεται να προβάλλουν τις αντιρρήσεις τους για τη νομιμοποίηση της πολιτικής αγωγής και οι συνήγοροι που έχουν διοριστεί αυτεπάγγελτα αναμένεται να επαναφέρουν το αίτημα για διακοπή της δίκης, ώστε να μπορέσουν να μελετήσουν την 30 χιλιάδων σελίδων, δικογραφία.

Σχετικές ειδήσεις