ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Χ.Α.: Οι συνήγοροι των θυμάτων επιχειρηματολογούν για τη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής

Δίκη Χ.Α.: Οι συνήγοροι των θυμάτων επιχειρηματολογούν για τη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής

Μάχη επιχειρημάτων δίνουν και σήμερα οι συνήγοροι των θυμάτων στη δίκη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να πείσουν το δικαστήριο ότι πρέπει να παραστούν ως πολιτική αγωγή (δηλαδή να διεκδικήσουν αποζημιώσεις) και κατά των κατηγορουμένων που αντιμετωπίζουν μόνον την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, όπως ο ηγετικός πυρήνας της Χ.Α. με επικεφαλής τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής απάντησαν στην πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Αδαμαντίας Οικονόμου η οποία έχει προτείνει να υπάρξει παράσταση πολιτικής αγωγής μόνον κατά εκείνων των κατηγορουμένων που έχουν προσωπική εμπλοκή σε εγκληματικές ενέργειες.

Τόνισαν μεταξύ άλλων, ότι τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής έγιναν στο πλαίσιο της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης και χωρίς τη δομημένη οργάνωση του σκληρού πυρήνα της Χ.Α., τα εγκλήματα δεν θα είχαν διαπραχθεί.

«Όλα αυτά προκύπτουν», επεσήμαναν οι συνήγοροι των θυμάτων, «από το βούλευμα το οποίο έχει δομή και συνοχή και αφορά όλους του κατηγορουμένους. Οι κατηγορούμενοι προσπαθούν να τεμαχίσουν τη δίκη».

«Με ποια λογική τα θύματα», πρόσθεσαν οι συνήγοροι, «δεν μπορούν να στραφούν σε βάρος της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, δηλαδή να έχουν ευθύνη τα χέρια και τα πόδια και όχι ο εγκέφαλός της;».

Σχετικές ειδήσεις