ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τρεις ακόμα αυτοκτονίες απέτρεψε η Αστυνομία

Τρεις ακόμα αυτοκτονίες απέτρεψε η Αστυνομία

Στην αποτροπή τριών ακόμα περιπτώσεων εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονίας, προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πρόκειται για τις περιπτώσεις μιας 19χρονης, μιας 55χρονης και μιας 44χρονης, που εκδηλώθηκαν μέσα στο διήμερο 22-23 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην περίπτωση της 19χρονης η Υπηρεσία ενημερώθηκε τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου μέσα από e-mail, ότι χρήστης του διαδικτύου που διατηρεί προφίλ σε γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, εκδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει.

Μετά από αστυνομική και ψηφιακή έρευνα εντοπίστηκαν τα στοιχεία της 19χρονης και δόθηκαν στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα το οποίο την εντόπισε και διασφάλισε τη σωματική της ακεραιότητα.

Στη δεύτερη περίπτωση, επίσης τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου, ένας πολίτης ενημέρωσε τη Δίωξη μέσα από το Cyber Alert, ότι μια γνωστή του είχε εκδηλώσει την πρόθεση να αυτοκτονήσει. Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τη γυναίκα και διασφάλισαν τη σωματική της ακεραιότητα.

Λίγες ώρες πριν, το βράδυ της 22ας Ιουνίου, είχε διαβιβαστεί στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω SIRENE, μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαχειριστή ιστοσελίδας διαδικτυακών παιχνιδιών, στο οποίο ανέφερε ότι χρήστης της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, εκδήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

Από την έρευνα που ακολούθησε οι αστυνομικοί μπόρεσαν να εντοπίσουν μια 44χρονη γυναίκα και να την προλάβουν πριν προχωρήσει σε κάποια απονενοημένη κίνηση.

Σχετικές ειδήσεις