ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Λίστα Λαγκάρντ: Ποια είναι η γυναίκα επιχειρηματίας που κατέθεσε 500.000 ευρώ στην Εισαγγελία

Λίστα Λαγκάρντ: Ποια είναι η γυναίκα επιχειρηματίας που κατέθεσε 500.000 ευρώ στην Εισαγγελία

Το ποσό των 500.000 ευρώ κατέβαλε σήμερα (14/9/2015) στην Εισαγγελία της Αθήνας πρόσωπο από τον επιχειρηματικό κόσμο για το οποίο υπάρχουν αναφορές στη δικογραφία για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και στην οποία περιλαμβάνεται πλέον και η κατάθεση του Εβρέ Φαλτσιανί στις ελληνικές δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για γυναίκα η οποία είναι γνωστή στον επιχειρηματικό κόσμο.

Δυο μέρες μετά το ταξίδι στο Παρίσι του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου και των εισαγγελέων Ελένης Τουλουπάκη, Χρήστου Ντζούρα και Γιώργου Καλούδη και τη συνάντηση τους με τον άνθρωπο που έκλεψε την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ από το κατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη, η επιχειρηματίας προσήλθε αιφνιδιαστικά στην Εισαγγελία και ζήτησε να εξοφλήσει ολόκληρο το ποσό.

Το όνομά της περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ αλλά φέρεται και ως ένα από τα πρόσωπα που ενδεχομένως «εξυπηρετήθηκαν» από ερευνώμενη εγκληματική οργάνωση με στόχο τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η συγκεκριμένη δικογραφία σχηματίστηκε τον περασμένο Αύγουστο όταν ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διαβίβασε σχετικές καταγγελίες στην εισαγγελία. Την περασμένη Παρασκευή ο Ερβέ Φαλτσιανί σε μια κατάθεση που διήρκεσε πάνω από 9 ώρες έδωσε σημαντικά στοιχεία στις δικαστικές αρχές, τα οποία ήδη αξιολογούνται και διασταυρώνονται.

Οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση είχαν καλέσει τη συγκεκριμένη επιχειρηματία προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη για το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Σε πρώτη φάση ζητήθηκε προθεσμία αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε και συζήτηση στο πλαίσιο των άτυπων διαπραγματεύσεων πριν από την άσκηση ποινικής δίωξης με στόχο την επιστροφή του «μαύρου» αφορολόγητου χρήματος στα δημόσια ταμεία. Λίγα 24ωρα μετά την κατάθεση Φαλτσιανί, η επιχειρηματίας δήλωσε στις εισαγγελικές αρχές ότι επιθυμεί να πληρώσει το σύνολο των 500.000 ευρώ που του καταλογίζονται ως φόροι από φερόμενα αδήλωτα εισοδήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του στην Ελβετία με στόχο να πετύχει τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου που προβλέπουν ότι αν επιστρέψει τα χρήματα δεν διώκεται.

Σχετικές ειδήσεις