ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Μαρτίνη: Και νέο «αμαρτωλό» έμβασμα 3 εκατ. δολαρίων στον λογαριασμό της μίζας

Υπόθεση Μαρτίνη: Και νέο «αμαρτωλό» έμβασμα 3 εκατ. δολαρίων στον λογαριασμό της μίζας

Το έχουμε επισημάνει πάμπολλες φορές εδώ στο Newsbomb.gr: Όσο θα ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης Μαρτίνη, όσο θα ανοίγουν στόματα και θα μιλούν για το «όργιο» των εκατομμυρίων που γινόταν στους λογαριασμούς του άλλοτε ισχυρού άνδρα του «Ερυθρού Σταυρού» και του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», τόσο θα αποκαλύπτεται το μέγεθος ενός σκανδάλου, με προεκτάσεις που θυμίζουν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας.

«ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ» ΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΙΣΧΥΡΟΥ ΑΝΔΡΑ – ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης «Real News», μετά τα 3,1 εκατ. μάρκα που εμβάζονται στην εταιρεία συμφερόντων του Mijas από τη γερμανική Hospitalia – η οποία είχε συμβληθεί με το «Ερρίκος Ντυνάν» για την προμήθεια νοσοκομειακού εξοπλισμού – ακόμη ένα ποσό, το οποίο ξεπερνά τα 3 εκατ. δολάρια φαίνεται ότι μπήκε σε λογαριασμό του Ανδρέα Μαρτίνη.

Ήταν ένα «Σύννεφο» που... έβρεχε εκατομμύρια!

Το ποσό αυτό εμφανίζεται, σύμφωνα με την εφημερίδα, υπό την κωδική ονομασία «Cloud» (σ.σ. «Σύννεφο») από την εξωχώρια εταιρεία «Agiorit Investment», της οποίας ο ιδιοκτήτης παραμένει, μέχρι στιγμής... φάντασμα!

Στον ίδιο λογαριασμό, μάλιστα, φαίνεται πως καταλήγουν την περίοδο 1995-2000 εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, όχι μόνον από την «Agiorit Investment», αλλά και από άλλες εταιρείες, αγνώστων ιδιοκτητών, όπως η «Adea» και η «Parnis Corporation».

Όπως υπογραμμίζει, εξάλλου, το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στις κινήσεις του «Cloud» φαίνεται πως υπάρχει συμμετοχή και φυσικών προσώπων, τα οποία, είτε βάζουν χρήματα στον λογαριασμό είτε τα αποστέλλουν. Με βάση τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές, υπάρχει η χαρακτηριστική περίπτωση ενός γιατρού, ο οποίος φαίνεται να λαμβάνει μέσω του «Cloud», τέσσερα εμβάσματα των 150.000 δολαρίων, ένα των 650.000 δολαρίων κι ένα των 100.000 δολαρίων, την περίοδο 2001-2002.

Τα δαιδαλώδη μονοπάτια του «μαύρου» χρήματος

Την ίδια στιγμή, με βάση τα όσα αποκαλύπτει το εισαγγελικό πόρισμα, την ίδια χρονική περίοδο που μπήκαν τα 3,1 εκατ. μάρκα από τη Mijas στην Hospitalia, το ίδιο ακριβώς ποσό εμβάστηκε και σε ακόμη μία εταιρεία υπό την ονομασία «Guadarama», ο δικαιούχος της οποίας αναζητείται.

Κατά τις δικαστικές πηγές, που επικαλείται η εφημερίδα, τα χρήματα αυτά είναι πολύ πιθανό να συνδέονται με την υπόθεση Μαρτίνη, γεγονός που θα φανεί, ωστόσο, όταν ολοκληρωθούν τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής, που οι ανακριτές ετοιμάζουν, ώστε να αποκαλυφθούν όλα τα σκοτεινά μονοπάτια του χρήματος.

Ποιος «καίει» τον Μαρτίνη

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της «Real News», ο Ανδρέας Μαρτίνης εμφανίζεται έκθετος για τα όσα είχε καταθέσει ενώπιον των ανακριτών Νίκου Τσιρώνη και Χριστόφορου Μάρκου σχετικά με τη διαδρομή των 3,1 εκατ. μάρκων.

Για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι ο ίδιος είχε επικαλεστεί τον δικηγόρο Θεόδωρο Κοντογιαννόπουλο, εξάδελφο της συζύγου του Γεωργίας, ως το πρόσωπο που έβαλε στον λογαριασμό τα χρήματα αυτά, ισχυριζόμενος ότι αυτά προέρχονταν από τη ρευστοποίηση πατρικής επιχείρησης της συζύγου του και πως δεν ήταν μίζα από τη γερμανική Hospitalia.

Ωστόσο, καταθέτοντας ενώπιον των ανακριτικών αρχών, ο Κοντογιαννόπουλος «άδειασε» τον πρώην ισχυρό άνδρα του «Ερρίκος Ντυνάν», κάνοντας λόγο για «αποκυήματα φαντασίας».

Ο δικηγόρος, λοιπόν, υποστήριξε ότι η εταιρεία Mijas, της οποίας εμφανίζεται ο ίδιος ως οικονομικός δικαιούχος, άνοιξε κατ’ εντολήν του ίδιου του Μαρτίνη. Ο λόγος, όπως του είπε, ήταν μέσω του εν λόγω λογαριασμού «να πληρωθούν κάποιοι άνθρωποι».

Αυτή και μόνον η δήλωση του Κοντογιαννόπουλου ανατρέπει τα όσα είχε ισχυριστεί ενώπιον των ανακριτών ο Μαρτίνης.

Διαβάστε εδώ τι είχε καταθέσει ο Ανδρέας Μαρτίνης στις 30/05/2016

Δικαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr

Μετά το δημοσιογραφικό αγώνα που εδώ και μήνες έχει ανοίξει το Newsbomb.gr με αποκαλύψεις που προκαλούν εγκεφαλικό, η μία μετά την άλλη, εφημερίδες και μέσα ενημέρωσης άρχισαν να δημοσιεύουν τα όργια του Ανδρέα Μαρτίνη που μέχρι σήμερα κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Τα οικονομικά σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται, είναι δεκάδες. Από το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν μέχρι τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό αλλά και το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Κατασπατάληση χρήματος και ακίνητης περιουσίας.

Είναι γνωστό πλέον ότι η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της ογκωδέστατους φακέλους, αρκετούς για να ξεδιαλύνουν τις απάτες του κ. Μαρτίνη.

Το Newsbomb.gr έχει στη διάθεση των ελληνικών αρχών όλα τα στοιχεία και τα ντοκουμέντα που έχει συλλέξει μετά από έρευνες μηνών για τη δράση του κ. Μαρτίνη αλλά και του «συστήματος» που υπηρέτησε επί σειρά ετών τον εν λόγω κύριο.

Ποιος είναι ο κ. Μαρτίνης: Έργα και ημέρες

Ο κ. Μαρτίνης επί σειρά ετών κυκλοφορούσε ανενόχλητος και έκανε πολυτελή ζωή που θα ζήλευαν ακόμη και βασιλιάδες, με κότερα, ελικόπτερα, βίλες και πολυτελή αυτοκίνητα, ενώ την ίδια ώρα, τα ιδρύματα που διοικούσε βούλιαζαν στα χρέη και στις οικονομικές ατασθαλίες.

Οι υποθέσεις απάτης, στις οποίες εμπλέκεται, είναι δεκάδες.

Το Newsbomb.gr με συνεχή ρεπορτάζ και δημοσιογραφικές έρευνες ανέδειξε τα περισσότερα από αυτά, την ώρα που τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης σιωπούσαν.

Διαβάστε λοιπόν ποιος ήταν ο κ. Μαρτίνης:

«Φέσι» 243.000 ευρώ από τον Μαρτίνη στον Ερυθρό Σταυρό

Στους ανακριτές δύο δικογραφίες με κακουργήματα για τον Ανδρέα Μαρτίνη

Ανοίγουν... στόματα για τα όργια του Μαρτίνη στον Ερυθρό Σταυρό

Σχετικές ειδήσεις