ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Ρεσιτάλ» υποκρισίας Μαρτίνη: Δεν ξέρω από πού «έμπαιναν» τα εκατομμύρια!

«Ρεσιτάλ» υποκρισίας Μαρτίνη: Δεν ξέρω από πού «έμπαιναν» τα εκατομμύρια!

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να οδηγήσουν τη Δικαιοσύνη μακριά από την αλήθεια, ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του Γεωργία, επιχείρησαν να πείσουν τις ανακριτικές αρχές ότι δεν γνωρίζουν το παραμικρό (!) για το «όργιο» εκατομμυρίων που γινόταν στους λογαριασμούς τους σε τράπεζες ή σε offshore.

«ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΤΕ ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΔΡΑ ΤΟΥ «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΑΝΑΚΡΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΖΑ ΤΩΝ 3,1 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας «Real News», τόσο ο Ανδρέας όσο και η Γεωργία Μαρτίνη αρνήθηκαν ενώπιον των ανακριτών Νίκου Τσιρώνη και Χριστόφορου Μάρκου την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που τους αποδίδεται σχετικά με τη μίζα που φέρεται ότι είχε λάβει ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ερυθρού Σταυρού και του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» από την εταιρεία Hospitalia International, προκειμένου να της ανατεθεί το 1998 η προμήθεια ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού στο «Ερρίκος Ντυνάν».

Και οι δύο ισχυρίστηκαν πως η μίζα, κατά το κατηγορητήριο, των 3,1 εκατ. δολαρίων, που δόθηκε αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης -ποσό που μεταφέρεται από την προμηθεύτρια εταιρεία στον λογαριασμό τους μέσω του δικηγόρου και συγγενικού τους προσώπου Θεόδωρου Κοντογιαννόπουλου, ο οποίος όμως είχε εκ συμπτώσεως, όπως ισχυρίζονται, σχέση και με την εταιρεία- ήταν ακριβώς (!) το ποσό που κληρονόμησε από τον πατέρα της η Γ. Μαρτίνη.

Μάλιστα, ο Μαρτίνης ισχυρίζεται πως ο ίδιος είχε άγνοια περί των τραπεζικών και, ως εκ τούτου, τα πάντα χειριζόταν η σύζυγός του που είχε τις απαραίτητες γνώσεις.

Ιδού, λοιπόν, τι ισχυρίστηκε ο «εντιμότατος κύριος» Μαρτίνης ενώπιον των ανακριτών:

«Ελάμβανα γνώση των εμβασμάτων που αναφέρονται στο κατηγορητήριο, αμέσως όταν αυτά εκτελούνταν. Με ενημέρωνε για αυτά η σύζυγός μου, διότι εγώ είχα άγνοια περί τα τραπεζικά, ενώ η σύζυγός μου είχε τις απαραίτητες γνώσεις. Η αιτία δε για την οποία εισέρρευσε τμηματικά το ποσό που αναφέρεται στο κατηγορητήριο ήταν η καταβολή υπεσχημένου από την οικογένεια της συζύγου μου ποσού 3 ή 4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Συγκεκριμένα, το έτος 1979 απεβίωσε ο πεθερός μου, γνωστός βιομήχανος, ο οποίος κατέλιπε μια μεγάλη κληρονομιά, που περιήλθε στα τρία του παιδιά, δηλαδή στη γυναίκα μου, στην αδελφή της και τον αδελφό της. Ειδικότερα, το 1979 η σύζυγός μου έλαβε ποσό ύψους 12 εκατ. δρχ., ως κληρονομιά, το οποίο φορολογήθηκε νομίμως. Πέραν των 12 αυτών εκατ. δρχ., ο πεθερός μου κατέλιπε ως περιουσιακό στοιχείο και το μερίδιο συμμετοχής του σε μια ναυτιλιακή επιχείρηση στην Αμερική.

Την επιχείρηση αυτή διοικούσε στην Αμερική ο αδελφός του πεθερού μου. Είχαν συμφωνήσει τα δύο αδέρφια Μαδούρου ότι τα όποια κέρδη προέκυπταν στην πορεία ή το όποιο προϊόν απέμενε από τη λύση της εταιρείας θα περιέρχονταν στα παιδιά τους, συμφωνία η οποία τηρήθηκε και μετά τον θάνατο του πεθερού μου. Τα χρήματα λοιπόν αυτά, 1,8 εκατ. δολάρια, τα οποία αποτελούν μέρος του υπεσχημένου, προέρχονται από την παραπάνω επιχείρηση και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες του πεθερού, τα οποία και απέδωσε ο Κοντογιαννόπουλος με ένα μέρος της προμήθειας που έλαβε από τη Hospitalia για τις υπηρεσίες του».

Απολογία για... Όσκαρ υποκριτικής!

Η εφημερίδα, εξάλλου, δημοσιεύει μια αποκαλυπτική στιχομυθία των ανακριτών με τους δύο κατηγορούμενους. Τους κάνει ακριβώς τις ίδιες ερωτήσεις και λαμβάνει από αμφότερους τις ίδιες ακριβώς απαντήσεις.

Ανακριτής: Ποιος είναι ο Γιώργος Βασιλικός, στον οποίο στέλνετε επανειλημμένα χρήματα από τον λογαριασμό Glen Fiddish;

- Δεν μου λέει τίποτα το όνομα.

Ανακριτής: Ποιος είναι ο Ν. Μπαμίχας, ο οποίος σας στέλνει χρήματα στον λογαριασμό Cloud;
- Ίδια απάντηση.

Ανακριτής: Ποια είναι η Agiorit Investments, η οποία σας στέλνει χρήματα στον ως άνω λογαριασμό; Ποιος μπορεί να γνωρίζει;

- Δεν έχω ιδέα.

Δικαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr

Μετά το δημοσιογραφικό αγώνα που εδώ και μήνες έχει ανοίξει το Newsbomb.gr με αποκαλύψεις που προκαλούν εγκεφαλικό, η μια μετά την άλλη, εφημερίδες και μέσα ενημέρωσης άρχισαν να δημοσιεύουν τα όργια του Ανδρέα Μαρτίνη που μέχρι σήμερα κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Τα οικονομικά σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται, είναι δεκάδες. Από το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν μέχρι τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό αλλά και το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Κατασπατάληση χρήματος και ακίνητης περιουσίας.

Είναι γνωστό πλέον ότι η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της ογκωδέστατους φακέλους, αρκετούς για να ξεδιαλύνουν τις απάτες του κ. Μαρτίνη.

Το Newsbomb.gr έχει στη διάθεση των ελληνικών αρχών όλα τα στοιχεία και τα ντοκουμέντα που έχει συλλέξει μετά από έρευνες μηνών για τη δράση του κ. Μαρτίνη αλλά και του «συστήματος» που υπηρέτησε επί σειρά ετών τον εν λόγω κύριο.

Ποιος είναι ο κ. Μαρτίνης: Έργα και ημέρες

Ο κ. Μαρτίνης επί σειρά ετών κυκλοφορούσε ανενόχλητος και έκανε πολυτελή ζωή που θα ζήλευαν ακόμη και βασιλιάδες, με κότερα, ελικόπτερα, βίλες και πολυτελή αυτοκίνητα, ενώ την ίδια ώρα, τα ιδρύματα που διοικούσε βούλιαζαν στα χρέη και στις οικονομικές ατασθαλίες.

Οι υποθέσεις απάτης στις οποίες εμπλέκεται είναι δεκάδες.

Το Newsbomb.gr με συνεχή ρεπορτάζ και δημοσιογραφικές έρευνες ανέδειξε τα περισσότερα από αυτά, την ώρα που τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης σιωπούσαν.

Διαβάστε λοιπόν ποιος ήταν ο κ. Μαρτίνης:

Σχετικές ειδήσεις