Έφτασε η ώρα της απολογίας για το ζεύγος Μαρτίνη

Έφτασε η ώρα της απολογίας για το ζεύγος Μαρτίνη

Στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς, Νίκο Τσιρώνη απολογούνται ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του, Γεωργία, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από εντάλματα που εκδόθηκαν σε βάρος τους για σοβαρότατες κακουργηματικές κατηγορίες.

Οι δύο κατηγορούμενοι πέρασαν λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής (20/05/2016) το κατώφλι του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν για την υπόθεση δωροδοκίας και νομιμοποίησης παράνομων εσόδων ποσού 3,2 εκατομμυρίων μάρκων.

Μετά το πέρας των απολογιών τους ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των δύο κατηγορουμένων. Δηλαδή αν θα πάρουν το δρόμο της φυλακής ή θα αφεθούν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Η υπόθεση για την οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις αφορά - σύμφωνα με την κατηγορία- μίζα περίπου 3,2 εκατομμυρίων μάρκων που φέρεται να εισέπραξε ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», από γερμανική εταιρεία που προμήθευσε το νοσοκομείο με νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό, η οποία κατέβαλλε το ποσό της μίζας - σύμφωνα με τις αρχές- για να προτιμηθεί. Μέρος του ποσού καταβλήθηκε σύμφωνα με την κατηγορία για να αγοραστεί κτήριο δίπλα στο νοσοκομείο, το οποίο στεγάζει σήμερα ως ενοικιαστή, τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από 1,5 χρόνο με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου, στο πλαίσιο έρευνας περιουσιακής κατάστασης του ζεύγους Μαρτίνη. Οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς, Γιάννης Δραγάτσης και Αντώνης Ελευθεριάνος, μέσω δικαστικών συνδρομών και εκτεταμένων ερευνών διαπίστωσαν πως:

Το 1998 η επιτροπή προμηθειών του «Ερρίκος Ντυνάν» εισηγήθηκε την προμήθεια νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, δηλαδή κλίβανους, πλυντήρια, κουζίνες κ.λπ. Στο πλαίσιο αυτό συνήφθη σύμβαση με τη Γερμανική εταιρεία HOSPITALIA INTERNATIONAL, με συνολικό κόστος 12 δισεκατομμύρια δραχμές (περίπου 36 εκταομμύρια ευρώ). Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των εισαγγελέων Δραγάτση, Ελευθεριάνου, ο κ. Μαρτίνης, ως πρόεδρος φέρεται να εξαπάτησε τα μέλη του ΔΣ για να προτιμηθεί η εταιρεία, η οποία μάλιστα υπερκοστολόγησε τη σύμβαση. Το επιπλέον ποσό, σύμφωνα με τις εισαγγελικές εκτιμήσεις, αποτελούσε μίζα προς τον πρόεδρο του νοσοκομείου.

Σε δήλωσή τους αμφότεροι αρνούνται ότι πήραν μίζα, ενώ η Γεωργία Μαρτίνη υποστήριξε ότι τα χρήματα που εντοπίστηκαν στους λογαριασμούς της προέρχονται από την οικογενειακή της περιουσία και είναι νόμιμα και φορολογημένα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για «μίζα» 3,2 εκατ. μάρκων συνελήφθησαν ο Ανδρέας Μαρτίνης κι η σύζυγός του

Για «μίζα» 3,2 εκατ. μάρκων συνελήφθησαν ο Ανδρέας Μαρτίνης κι η σύζυγός του

Η μεγάλη έρευνα του Newsbomb.gr

Το Newsbomb.gr πιστό στη δημοσιογραφική δεοντολογία και στις αποκαλύψεις, εδώ και πάρα πολύ καιρό είχε φέρει στη δημοσιότητα δεκάδες υποθέσεις με τις απάτες στις οποίες εμπλέκεται ο κ. Ανδρέας Μαρτίνης. Άλλωστε, τα οικονομικά όργια στα οποία ενεπλάκη ο κ. Μαρτίνης δεν έχουν προηγούμενο. 

Διαβάστε εδώ το μεγάλο φαγοπότι του κ. Μαρτίνη εις... υγείαν του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Μετά το δημοσιογραφικό αγώνα που εδώ και μήνες έχει ανοίξει το Newsbomb.gr, με αποκαλύψεις που προκαλούν εγκεφαλικό, η μια μετά την άλλη, εφημερίδες και Μέσα Ενημέρωσης άρχισαν να δημοσιεύουν τα όργια του Ανδρέα Μαρτίνη που μέχρι σήμερα κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Τα οικονομικά σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται, είναι δεκάδες. Από το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν μέχρι τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Κατασπατάληση χρήματος, ακίνητης περιουσίας και κληροδοτημάτων (χαρακτηριστική είναι η υπόθεση της κληρονομιάς Σακελλαροπούλου).

Είναι γνωστό πλέον ότι η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της ογκωδέστατους φακέλους, αρκετούς για να ξεδιαλύνουν τις απάτες του κ. Μαρτίνη.

Το Newsbomb.gr έχει στη διάθεση των ελληνικών αρχών όλα τα στοιχεία και τα ντοκουμέντα που έχει συλλέξει μετά από έρευνες μηνών για τη δράση του κ. Μαρτίνη αλλά και του «συστήματος» που υπηρέτησε επί σειρά ετών τον εν λόγω κύριο.

Διαβάστε λοιπόν ποιος είναι ο κ. Μαρτίνης:

«Φέσι» 243.000 ευρώ από τον Μαρτίνη στον Ερυθρό Σταυρό

Στους ανακριτές δύο δικογραφίες με κακουργήματα για τον Ανδρέα Μαρτίνη

Ανοίγουν... στόματα για τα όργια του Μαρτίνη στον Ερυθρό Σταυρό