ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Γρηγορόπουλος: Άρχισε για να... διακοπεί η δίκη Κορκονέα στο Εφετείο Λαμίας

Γρηγορόπουλος: Άρχισε για να... διακοπεί η δίκη Κορκονέα στο Εφετείο Λαμίας

Για τις 30 Νοεμβρίου διέκοψε σήμερα Τετάρτη (09/11) το δικαστήριο τη συνεδρίασή του για την υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η δίκη διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, σε δεύτερο βαθμό, μετά τις πολλαπλές αναβολές που είχαν δοθεί το προηγούμενο διάστημα.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, η πολιτική αγωγή υπέβαλε αίτημα αναβολής της δίκης καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα να είναι παρόντες καθοριστικοί μάρτυρες αλλά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναβολής και διέκοψε την συνεδρίαση για 30 Νοεμβρίου.

Από χθες το Εφετείο της Λαμίας είχε μετατραπεί σε «φρούριο» καθώς είχαν τεθεί σε ισχύ πρωτοφανή μέτρα από την πλευρά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας.

Εξίσου πρωτοφανή ήταν και τα μέτρα με τα οποία πραγματοποιήθηκε η μεταγωγή του κρατουμένου Επαμεινώνδα Κορκονέα από τις φυλακές Δομοκού στη Λαμία.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα, το Μικτό Ορκωτό της Άμφισσας είχε καταδικάσει σε ισόβια κάθειρξη τον Επαμεινώνδα Κορκονέα καθώς τον είχε κρίνει ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Από τότε ο Κορκονέας βρίσκεται στις φυλακές Δομοκού.

Αντίθετα, ο συγκατηγορούμενος του Βασίλης Σαραλιώτης αρχικά είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη, ωστόσο όμως αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012.

Σχετικές ειδήσεις