ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Οργισμένη αντίδραση της Τουρκίας στην απόρριψη του αιτήματος έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών

Οργισμένη αντίδραση της Τουρκίας στην απόρριψη του αιτήματος έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών

«Η τρομοκρατία είναι τρομοκρατία, δεν υπάρχει διάκριση».

Την αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι τρεις από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου

«Η Ελλάδα είναι σύμμαχος μας. Προσδοκία της Τουρκίας είναι να εκδώσει τους πραξικοπηματίες, τους ανθρώπους που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν. Από την Ελλάδα περιμένουμε να μας δώσει όλα τα μέλη της οργάνωσης αυτής» ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Τούρκου υπουργού Αμύνης, Φικρί Ισίκ μετά την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.

«Η Ελλάδα είναι σύμμαχος με την Τουρκία και το ΝΑΤΟ. Αναμέναμε από την ελληνική κυβέρνηση να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να εκδώσει τα μέλη του κινήματος του Γκιουλέν και να επιστρέψουν στην Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση και αναμένεται να υπάρξουν και άλλες τοποθετήσεις, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το πώς η απόφαση αυτή θα επηρεάσει τις ήδη τεταμένες διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

Σχετικές ειδήσεις