ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνελήφθη ο διευθυντής γνωστής εφημερίδας - Παραδόθηκε ο εκδότης

Συνελήφθη ο διευθυντής γνωστής εφημερίδας - Παραδόθηκε ο εκδότης

Έφοδο πραγματοποίησαν αστυνομικοί με πολιτικά, συνοδευόμενοι από εισαγγελέα, στα γραφεία της εφημερίδας «Παραπολιτικά» και συνέλαβαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου το διευθυντή του ομίλου, Παναγιώτη Τζένο - Παραδόθηκε λίγο αργότερα ο εκδότης Ιωάννης Κουρτάκης.

Η διαδικασία του αυτοφώρου κινήθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά, την οποία κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Αφορμή για τη μήνυση, όπως αναφέρουν τα «Παραπολιτικά», ήταν οι αποκαλύψεις της εφημερίδας για το ταξίδι που πραγματοποίησε ο κ. Καμμένος στις Αυστριακές Άλπεις, την περίοδο των εορτών.

Το γραφείο Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος υπέβαλε μήνυση κατά του Ιωάννη Κουρτάκη, Εκδότη-Διευθυντή της σαββατιάτικης εφημερίδας "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ", διαχειριστή της ιστοσελίδας - διαδικτυακής εφημερίδας "www.parapolitika.gr" και νομίμου εκπροσώπου και ιδιοκτήτη της αδειούχου εταιρείας του ραδιοφωνικού σταθμού "Παραπολιτικά FM 90,1" και του Παναγιώτη Τζένου, αρχισυντάκτη της σαββατιάτικης εφημερίδας "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" και της ιστοσελίδας - διαδικτυακής εφημερίδας "www.parapolitika.gr" και διευθυντή προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού "Παραπολιτικά FM 90,1" για συκοφαντική δυσφήμιση κατά συρροή και απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης με αφορμή επιθέσεις στον Πάνο Καμμένο μέσω του ανήλικου παιδιού του από τον ραδιοσταθμό "Παραπολιτικά FM 90,1" για να αποσύρει κατηγορίες για την λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ με βάση την οποία ο Ιωάννης Κουρτάκης φέρεται να έλαβε το ποσόν των 843.000 ευρώ και ο Παναγιώτης Τζένος το ποσόν των 629.000 ευρώ».

Να σημειωθεί πως στο Αυτόφωρο Μονομελές θα δικαστούν την Τετάρτη (11/1) ο εκδότης των “Παραπολιτικών” Γιάννης Κουρτάκης και ο Διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας Παναγιώτης Τζένος μετά την ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση που τους άσκησε ο εισαγγελέας. Η δίωξη ασκήθηκε κατόπιν της μήνυσης που κατέθεσε εναντίον τους ο Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τους εγκαλεί καθώς όπως υποστηρίζει επιτέθηκαν στον ίδιο μέσω του ανήλικου παιδιού του από τον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά FM 90,1» προκειμένου να αποσύρει κατηγορίες για την λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΝΔ: Εχθρός της ελεύθερης δημοσιογραφίας η κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι εχθρός της ελεύθερης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και ενημέρωσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, προσθέτοντας πως «οι συλλήψεις δημοσιογράφων από μια κυβέρνηση που έχει δείξει την αποστροφή της στον πλουραλισμό και στην πολυφωνία εγείρει σοβαρά ερωτήματα».

Η ΝΔ τονίζει πως «εμπιστεύεται απόλυτα την Ελληνική Δικαιοσύνη που είναι εκείνη που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις».

ΠΑΣΟΚ: Αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, τονίζει σχετικά με τις συλλήψεις: «Η σύλληψη διευθυντικών στελεχών της εφημερίδας "Παραπολιτικά" για δημοσίευμα που αφορούσε τον κ Καμμένο, αποτελεί αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης, που παραπέμπει σε μαύρες εποχές για τη Δημοκρατία».

Ποτάμι: Τέτοιες ενέργειες παραπέμπουν σε αυταρχικά καθεστώτα

Από την πλευρά του, το Ποτάμι, αναφέρει: «Υποτίθεται ότι ζούμε στην ευρωπαϊκή Ελλάδα και όχι στην Τουρκία του Ερντογάν. Γιατί σκηνές σύλληψης διευθυντικού στελέχους εφημερίδας μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα παραπέμπουν. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δείχνουν για άλλη μια φορά το πώς αντιλαμβάνονται την ελευθεροτυπία».

Σχετικές ειδήσεις